Maria Wilhelmina Margaretha van der Spek-Lansbergen

Geboren: 13 september 1951
Overleden: 20 april 2020
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 20 april is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, overleden mevrouw Maria Wilhelmina Margaretha van der Spek-Lansbergen in de leeftijd van 68 jaar. Ria groeide op met haar broers en zussen op een boerderij in Delfgauw.
Na de Mulo ging zij aan het werk op kantoor. Tegelijkertijd maakte zij werk van haar ontwikkeling door allerlei cursussen te volgen zoals Handels- correspondentie. Op een dansavond in Den Haag ontmoette zij haar aanstaande echtgenoot Max van der Spek uit Monster. Op 29 april 1975 gaven zij elkaar het ja-woord in de Sacramentskerk in Delft. Als pasgehuwden vonden zij woonruimte in Delft, later verhuisden zij naar De Lier. Max studeerde naast zijn baan in zijn vrije tijd accountancy. Ria gaf hem daarvoor alle ruimte.
Hun kinderen Irma en Edwin mochten opgroeien in de ruimte van hun goede zorgen. Ria wist het thuis gezellig te maken, hield van orde en netheid, alles moest spic en span zijn. Ria was milieubewust en hield niet van verspilling.
Zij heeft genoten van vakanties met het gezin in eigen land, maar ook van reizen naar Amerika, ook om familie te bezoeken.
Haar goede zorgen beperkten zich zeker niet tot de kring van het gezin. Zij had een sociale levensinstelling. Zij was actief op school, zette zich in voor ‘de Spin’, was actief in de parochie op het secretariaat en vanaf de oprichting zeer trouw lid van het Constantkoor. Vele jaren heeft zij zich ingezet voor de Zonnebloem, mede als bestuurslid. Helaas werd Ria al jong geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Een niertransplantatie bracht hoop. Maar er bleven ook zorgen en vele ziekenhuisbezoeken aan verschillende specialisten heeft zij in de loop der jaren moeten afleggen. Maar Ria bleef positief, je hoorde haar niet klagen, de glimlach op haar gezicht bleef. Elke dag opnieuw werd zij geholpen en verzorgd door Max, haar steun en toeverlaat. Heel blij was zij om de bruiloft van Irma en Martijn mee te maken en om oma te zijn van Jorn en Ferre. Haar kleinzoons brachten veel vreugde en ontspanning door hun oorspronkelijkheid. De laatste periode gingen de krachten van Ria gaandeweg steeds verder achteruit.  Nu is zij in het licht van Pasen, gedragen door haar geloof, de Heer tegemoet gegaan. Door de omstandigheden vanwege het Coronavirus heeft het afscheid in kleine kring plaatsgevonden op 25 april in de parochiekerk van De Lier. Velen stonden na de viering vanaf de kerk tot aan de begraafplaats langs de weg om Ria een laatste groet te brengen. Zo wilden zij met hun aanwezigheid en een applaus het gezin van een afstand troosten. Dat was zéér ontroerend en indrukwekkend! Moge Ria rusten in vrede. Wij wensen Max, Irma en Martijn, Edwin, Jorn en Ferre, familie en vrienden veel kracht en troost toe bij het dragen van dit grote verlies.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

“Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus”