Petrus Jacobus Gabriel Tetteroo

Geboren: 08 oktober 1946
Overleden: 10 mei 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Peet Tetteroo werd geboren in de Pastoor Vinkesteynstraat 48, de straat in Kwintsheul waar hij verder zijn hele leven bleef wonen. Zijn vader was binnenschipper en het was dan ook niet vreemd dat Peets latere hobby en dagbesteding bestond uit het opkopen, opknappen en restaureren van platte Westlander schuiten: zijn lust en zijn leven. Heel wat oude boten heeft hij gerestaureerd en in goede staat teruggebracht. Soms had hij boten van bijna 100 jaar oud of meer onder zijn handen.
Peet ontmoette in zijn jonge jaren Esther. Na een aantal jaren verkering trouwden ze en kregen op nr. 31 twee kinderen: Patrick en Angela. Toen ook zij kinderen kregen werden die dol op hem. Hij stond ook altijd klaar om de kleinkinderen van school te halen en onderweg naar huis hadden ze samen de grootste lol. Peet was vader, maar ook een maatje, een zorgzaam en betrokken mens en een trotse opa.  Familie was belangrijk voor hem.
Vorig jaar werd Peet ziek. Behandelingen konden geen genezing bieden. Hij accepteerde dat dit het laatste stukje van zijn leven was en wilde geen behandeling om de kwaliteit van leven zo lang mogelijk te behouden.  Van de eens zo sterke, krachtige man was niet veel meer over. Esther heeft hem tot het laatst toe thuis verzorgd, zoals hij dat wilde.
Vrijdag 15 mei hebben wij hem de laatste eer bewezen met een korte afscheidsviering op het kerkhof achter de St. Andreaskerk. Behouden vaart, Peet. Dat je moge rusten in vrede en door het eeuwige licht verlicht worden.

Diaken Walther Burgering  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.