Theodorus Cornelis Hendricus Damen

Geboren: 17 augustus 1931
Overleden: 16 april 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Theo Damen was een familieman. Aan zijn kinderen moest je niet komen. Hij heeft zijn leven lang hard gewerkt in de tuin. Begonnen op een perceel langs de Zweth, mogelijk gemaakt door zijn vader. Theo was een man die eigenwijs was, maar die ook risico’s durfde te nemen, bijvoorbeeld in zijn bedrijfsvoering de switch van tomaten naar de (blauwe) anemonen. Daardoor kon hij wel op tijd met pensioen (op zijn 60ste) en zijn bedrijf goed verkopen.
Theo was Feyenoordfan in hart en nieren. Hij werkte hard, waardoor zijn kinderen konden studeren. Hij hield van mooie kleding en bijzondere auto’s waarmee je je kon laten zien (de Buick). Feestjes werden ook goed gevierd in huize Damen: met kaarten en dansen.
Theo was al langere tijd lichamelijk zwak en geestelijk werd het de laatste tijd ook minder.. Hij was al een beetje de weg kwijt. De laatste jaren kreeg hij goede zorg in de Ark. Hij heeft die ook gekregen op zijn ziek- en sterfbed. Het waren moeilijk weken voor zijn naasten: hem niet meer kunnen aanraken en alleen bezoeken door bij het open tuimelraam te spreken, vanwege ‘de Corona’. Gelukkig is hij niet alleen gestorven, en is er met hem gebeden in het uur van zijn dood…
Theo mag – als ieder ander- erop vertrouwen dat God niemand uitsluit. Hoe je leven er ook heeft uitgezien, er is ruimte om te leven bij Hem, die al van mensen houdt voordat ze zijn geboren… Dus ook ruimte voor Theo: er is bij God zeker voor hem een plaats bereid. Dat hij moge rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering
 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.