Catharina Johanna Maria van Schie - Paalvast

Geboren: 22 december 1944
Overleden: 9 mei 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 22 december 1944 werd Toos in Monster als jongste en 17de kind geboren in het gezin Paalvast. Het was niet makkelijk in de hongerwinter maar gelukkig was er melk van de geit. Na haar schooltijd ging Toos bij zus Ploon in het gezin helpen. Tijdens de verjaardag van Toos kwam een jongeman met iemand mee naar haar verjaardag. De vonk sloeg over en Toos trouwde in 1968, na 6 jaar verkering gehad te hebben, met Henk van Schie. Ze gingen wonen aan de Patrijslaan in Honselersdijk.
Hij was automonteur. Omdat hij nog geen middenstandsdiploma had om een eigen bedrijf te beginnen, heeft Toos dit diploma gehaald. Best iets om trots op te zijn. Het gezin werd gezegend met drie zonen. Later kwamen daar de partners bij en de kleinkinderen. Toos was trots op ze. Toos hielp graag mee in de tuin en heeft jaren lang tomaten gesorteerd. Maar ook hielp ze mee in de tuin van broer Leo waar ze anjers pluisde. Toos was iemand die klaar stond voor een ander en zichzelf wegcijferde. Ze hield van kaarten en koffie drinken. Vele malen ging ze samen met Henk naar de Haagse Beek. Ongeveer 1,5 jaar geleden verhuisden Toos en Henk naar Naaldwijk. De gezondheid van Toos van de laatste jaren niet goed. Ze was benauwd waardoor ze snel vermoeid was. Donderdag 6 mei werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Niemand kon toen vermoeden dat het snel zou gaan. Zondag 9 mei, op Moederdag, overleed Toos. Tijdens de afscheidsdienst hebben we o.a. geluisterd naar Rob de Nijs waar ze graag naar luisterde. We hoorden de lezing uit Johannes waarin Jezus ons een opdracht geeft, namelijk om van elkaar te houden, net zoals Jezus van ons houdt.
Laten we deze opdracht waarmaken en van elkaar houden. En blijven wij aan Toos denken opdat zij niet wordt vergeten. Rust zacht, Toos. We wensen Henk en de kinderen veel sterkte toe.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.