Catharina Maria Josephina van der Horst

Geboren: 27 november 1932
Overleden: 15 mei 2021
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Toos Vis-van der Horst was de een na oudste telg uit het slagersgezin Van der Horst dat uiteindelijk 16 kinderen telde. Ze heeft haar jongere broers en zussen opgevoed en verwend. 
Ze heeft een turbulent leven gehad– bewust de oorlog meegemaakt. Ze heeft een leven gekend met hard werken – de wederopbouw eiste veel energie. Toos heeft een mooi, welbesteed leven geleid. Een leven waarin ze haar zorgen had: om de fietsenzaak, om haar man Jan en om haar (klein)kinderen. Een leven waarin ze haar mannetje wel stond. In het zorgen voor anderen en in het zorgen voor zichzelf.
Ze was een vrouw van etiquette, altijd stijlvol en goed gekleed en met een verzorgd uiterlijk. Tot het laatst toe werden haar nagels goed verzorgd en gelakt. Toos had talent voor naaien en had de coupeuse-opleiding gedaan. Tot op late leeftijd maakt ze veel van haar kleding zelf en was ze in de weer voor anderen. Kleren maken gaf voldoening. Ze was een ware kunstenaar in het gebruik van naald en draad, en van de naaimachine. De mooiste kleding kwam door haar hand tot stand. 
Toos heeft met haar talenten gewerkt om haar leven tot een waardevol en zinvol leven te maken: voor haarzelf én voor anderen. Met de dankbaarheid, het geloof en het vertrouwen dat God bij haar was, is en blijven zal. 9 mei jl. zei ze: “k ben er klaar mee. Ik wil naar God toe.” 15 mei blies ze rustig – in het bijzijn van haar jongste zoon- haar laatste adem uit. 
We zullen Toos missen. In dankbaarheid voor wie zij is geworden en in het vertrouwen dat zij voortleeft in Gods nabijheid: Toos, rust zacht, in eeuwigheid.

Diaken Walther Burgering  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.