Catharina Mathilde Theodora Gerritse-Yedema

Geboren: 12 maart 1937
Overleden: 26 mei 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Tienie’s wieg stond in Weststellingwerf (Friesland). Als een van de negen kinderen had ze daar een gelukkige jeugd. School was niet echt ‘haar ding’ en ze spijbelde regelmatig. Wat was het fijn dat ze op haar 14de jaar kon gaan werken, eerst in de winkel en later ook in de gezinszorg. Zorgen voor anderen, dat maakte haar gelukkig
Rond haar 17de jaar verhuist het gezin naar Den Haag. Kort daarna overlijdt vader, met wie ze een goede band had. Ondanks dat gemis gebeurt er ook iets moois: ze ontmoet Jan en ze krijgen later  twee kinderen:  Arno en Carola. 
De deur van huize Gerritse staat altijd open, iedereen is welkom om te spelen, mee te eten, koffie of iets anders te drinken. En daar blijft het niet bij: Tienie doet later ook het nodige vrijwilligerswerk: bardiensten draaien bij Velo, de kerk schoonmaken, eten rondbrengen in de Ark en nog zoveel meer.
Natuurlijk zijn de spelletjes en uitjes met de kleinkinderen en de vakanties  met vrienden en vriendinnen steeds weer een feestje. En als het aan haar had gelegen, was ze nog graag op jeep-safari gegaan.
Maar de laatste jaren worden langzamerhand steeds zwaarder. Ze komt in de Ark te wonen. Het koppie wil nog wel, en de belangstelling voor de ander is er ook, maar ze voelt zich de laatste tijd erg moe. Ze heeft van het leven gehouden en alles wat ze in zich had, aan haar geliefde kinderen en kleinkinderen meegegeven. En ook aan zo veel anderen om haar heen, getuige de grote belangstelling bij haar uitvaart in de kerk. Dankbaar dat ze zo lang bij ons mocht zijn, hebben we haar naar haar laatste rustplaats gebracht. We zullen haar nu anders dragen in het vertrouwen dat zij het nu goed heeft bij God, Jan en al die lieverds die haar zijn voorgegaan.

Lieve Tienie, hartelijk dank en à Dieu!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.