Hendrika Johanna Toebak-van der Zanden

Geboren: 04 juni 1933
Overleden: 11 juni 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Op 11 juni is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, overleden mevrouw Henrika Johanna Toebak-van der Zanden in de leeftijd van 88 jaar. Riek is geboren en getogen in Delft en groeide op in een groot gezin met 5 broers en 3 zussen. Twee zussen hebben maar kort geleefd. Na de lagere school ging Riek naar de huishoudschool en daarna aan het werk in de huishouding. Toen Riek 20 was trad zij op 17 juni 1953 in het huwelijk met Frans Toebak. Hij was heel kunstzinnig en creatief en werkte bij de Porseleinen Fles. Ingrijpend was dat hun kinderwens aanvankelijk niet in vervulling ging. Groot was de vreugde toen hun dochter Sylvia in 1966 werd geboren. Riek gaf onvoorwaardelijke liefde aan haar man en dochter. Zij stond altijd klaar voor haar gezin en wist het thuis gezellig te maken. Doordat Frans geconfronteerd werd met MS raakte hij uit het arbeidsproces en werd steeds hulpbehoevender. Met veel liefde en aandacht heeft Riek hem verzorgd. Na zijn overlijden in 1997 heeft zij nog ruim 24 jaar als weduwe geleefd. Zij heeft Frans zeer gemist maar is niet bij de pakken neer gaan zitten. Zij bleef positief, actief en sportief. Veel plezier heeft zij beleefd aan haar kleindochters Lianne en Daphne en later aan haar achterkleindochters Roxy en Zoey. Veel trok Riek op met haar enige overgebleven zus Truus. Samen deden zij leuke dingen en gingen op vakantie.
Om dichter bij haar dochter te wonen, verhuisde Riek naar het Arkpaviljoen in
Wateringen. Riek was een gelovige vrouw en ging trouw naar de kerk, jarenlang in de kerk aan de Raamstraat in Delft en later naar de Sint Jan of de kapel.
Zij bouwde in haar nieuwe omgeving goede contacten op met haar buurtjes, bij het kaarten en de Thai Chi groep. De laatste periode kwamen er zorgen om haar gezondheid. Door de goede zorgen van Sylvia en anderen kon Riek in haar woning blijven. Nu is zij gedragen door haar geloof de Heer tegemoet gegaan.
De dienst van Woord en Gebed bij haar uitvaart heeft plaats gevonden op 17 juni, haar trouwdag, in het crematorium in Rijswijk. Wij wensen Sylvia, kleinkinderen en achterkleinkinderen, familie, vrienden en buurtjes sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.