Johanna Hendrika Theresia van Gaalen-Vis

Geboren: 28 februari 1929
Overleden: 25 mei 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Annie werd geboren in 1929 en maakte de Tweede Wereldoorlog bewust mee. Opgegroeid in een groot gezin ervaarde zij lang maar weinig liefde. Des te mooier was het om te zien dat zij wel liefde kon geven aan haar man, kinderen en kleinkinderen. Het gaf haar enorme voldoening.
Van elkaar houden, uit zijn op het goede, waardering uitspreken, verdriet delen en …. blije mensen zijn, het is Annies levenstaak geworden. Ze stond haar kinderen bij als ze in nood waren. ‘Oma kip’ zorgde als een kloek voor haar kuikens.
Annie heeft haar kinderen opgevoed met het idee om er voor elkaar te zijn, een sterke band te ontwikkelen, oplossingen aan te dragen als er problemen opdoemen, sámen te werken om zaken goed te regelen. Dat gebeurde door goed de regie te houden en weinig aandacht te geven aan tegenslag of verdriet. “Iedereen heeft toch wel eens wat?”
Maar als je eigen kinderen overlijden is dat een hard gelag. Iedere moeder zal die pijn meevoelen. Zij droeg dit stil verdriet met zich mee en wenste er niet te veel woorden aan vuil te maken. Zo was ze een sterke vrouw, die zich wist te schikken, alles naar zijn tijd. Alleen God kon haar hierin doorgronden en bijstaan.
De overgang naar Terra Nova heeft Annie nooit als echt helemaal positief ervaren. Ze miste de vrijheid en ruimte die ze vroeger op de tuin had, ondanks de ‘natuur’ om haar heen: de rondvliegende vogels en planten op haar balkon....   
Moge zij door de dood heen voortléven in onze harten en hoofden, deze sterke vrouw die (naasten)liefde, vrede, saamhorigheid lééfde. Zij ruste in vrede bij God.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.