Maria Johanna Olsthoorn-Verbraeken

Geboren: 14 maart 1939
Overleden: 17 april 2021
Plaats: 's Gravenzande

In dankbare herinnering

Op 17 april is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Maria Johanna Olsthoorn-Verbraeken in de leeftijd van 82 jaar.
Mies groeide op in een gezin van 11 kinderen aan de Zwartendijk in Naaldwijk.
In 1951 is het gezin verhuisd naar Honselersdijk. De kracht van het geloof heeft zij in haar opvoeding meegekregen. Ook de taalvaardigheid is in haar jeugd gegroeid. Het gevoel voor woordspelingen, kwinkslagen en humor komt in de familie meer voor. Mies kon levendig vertellen en haar gedachten en gedichten heel mooi onder woorden brengen. Verschillende gedichtenbundels heeft zij geschreven. Mies hield van lezen een voorlezen. Dat laatste heeft zij veel gedaan voor haar kinderen en later voor de kleinkinderen. In haar jonge jaren heeft zij een opleiding tot coupeuse gevolgd. Heel veel kleding voor haarzelf en het gezin heeft zij gemaakt en zij had daar plezier in. Op 13 november 1962 is zij in het huwelijk getreden met Tinus Olsthoorn. Zij werden de ouders van 5 jongens: Leo, Paul, Mart, Dick en Ben. Altijd stond zij zorgzaam klaar voor haar man en zoons. Haar eerste taak was het huishouden, maar als het nodig was sprong zij ook bij in de tuin. Toen er in het mannenhuishouden schoondochters kwamen, vond Mies dat heel leuk. Andere gespreksonderwerpen dan brommers en voetbal. Later brachten de kleinkinderen veel vreugde in haar leven. Mies was een trotse oma, altijd vol interesse. Na jaren aan de kade van Ras gewoond en gewerkt te hebben, verhuisden Tinus en Mies naar de Galgeweg. Zij heeft genoten van de mooie bloementuin. Altijd stond de deur gastvrij open. Haar vrije tijd wist zij altijd actief en sportief in te vullen. Graag ging zij naar het zangkoor, waar zij lid van was. Ook kon zij genieten van jeu des boules. Tinus en Mies waren graag thuis, maar hebben ook mooie reizen gemaakt; naar Australië, Canada en China.
Ook met haar vriendin Trees heeft zij mooie vakanties gemaakt.
Mies was ook muzikaal. In haar jeugd heeft zij gitaar en accordeon gespeeld.
Het laatste instrument heeft zij nog lang volgehouden. Ook naar mooie muziek luisteren deed zij graag. Mies kon met Tinus genieten van de gewone dingen van elke dag. Zij was gek op hun hond Binkie. Van veel dierbare familieleden heeft zij de afgelopen jaren afscheid moeten nemen. Vorig jaar kwamen er zorgen om haar gezondheid. De laatste periode gingen haar krachten snel achteruit. Door de goede zorgen van Tinus en de steun van het gezin kon zij in haar eigen vertrouwde omgeving blijven. Nu is zij haar Schepper tegemoet gegaan in wiens mooie Schepping zij met veel liefde heeft geleefd. Moge zij rusten in vrede. De Viering van Woord en Gebed bij haar afscheid heeft plaatsgevonden op 22 april in de aula Woerdtuinen In Naaldwijk.
Wij wensen Tinus, het gezin en de familie veel sterkte toe bij het dragen van het gemis.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.