Petrus Hendricus Maria Hendriks

Geboren: 08 oktober 1946
Overleden: 18 mei 2021
Plaats: 's Gravenzande

In dankbare herinnering

Peet is op 8 oktober 1946 geboren in ’s-Gravenzande, in een tuindersgezin met zeven kinderen. Hij zat bij de zusters in Monster op school. Daarna is hij naar de Tuinbouwschool gegaan. Vervolgens ging hij in de tuin van zijn vader meewerken. Ze kweekten vooral anjers, tomaten en komkommers. In 1967 leerde hij Christine kennen op een feestje van een broer. In 1972 zijn ze getrouwd, het kerkelijk huwelijk was in de kerk van Hoek van Holland. Ze gaven het leven aan Wendy, Angela en Peter. In 1981 stopte hij met het tuinen. Toen ging hij werken bij KCB, Kwaliteits-Controle-Bureau. Daarbij keurde hij de groente en fruit, die op de veiling werden aangeboden. Daar was hij best streng in, hetgeen niet elke tuinder even leuk vond. Toen Peet 62 jaar was ging hij met pré-pensioen.  Toch kon hij niet stilzitten. Hij ging op oproepbasis werken bij de dochteronderneming AQS.
Grote hobby’s van hem waren fotograferen en fietsen. Acht jaar geleden kocht hij zelfs nog een racefiets. Peet was heel actief voor kerk en geloof. Decennialang is hij koster geweest in de parochie. Ook was hij lid van het parochiebestuur en contactpersoon voor bedevaarten. En hij was bestuurslid van de KBO. Het geloof heeft hem veel steun gegeven.
Peet was heel gedreven, heel precies en duidelijk en hij was altijd bereid om te helpen. Hij was eigenlijk altijd wel bezig. In 2019 trad een ernstige ziekte zijn leven en zijn lichaam binnen. En sindsdien heeft hij gestreden om er boven te komen, om de ziekte te bestrijden en te overwinnen. Die strijd heeft hij echter niet gewonnen. Op 18 mei is hij dan overleden in de leeftijd van 74 jaar.
We denken terug aan een zorgzame, lieve echtgenoot, een trotse (schoon)vader en opa.
De parochie is hem dankbaar voor al zijn inzet voor deze geloofsgemeenschap.
We moeten hem nu steeds meer los gaan laten.
Peet, bedankt. Het ga je goed, in het huis van God de Heer.

Pastor Kwee.  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.