Pieter Maria Huberthus Kortekaas

Geboren: 8 november 1935
Overleden: 5 juni 2021
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Begin juni hebben we afscheid genomen van een man, die niet veel te wensen had, maar graag ies wilde betekenen voor een ander.  Na een roerige laatste 13 maanden, met veel verplaatsingen, is hij - in het bijzijn van twee van zijn dochters overleden. Hij was op, maar had genoten van de kleine dingen in het leven en was immer tevreden met wat hij had.
Piet Kortekaas kwam uit een gezin met 4 kinderen en kreeg later zelf ook 4 kinderen. Hij stond klaar voor een ander, werkte hard, maar was eigenlijk ook een keutelboertje. Hij hield pony’s, een paar koeien, varkens en konijnen. Voor al die beesten haalde hij schillen op bij de buren. Later nadat hij niet meer kon werken ging hij ’s ochtends bij Jan Weststein beesten verzorgen en koffiezetten.
Hij vond het niet leuk vond om niet meer te werken, maar zorgde ervoor dat zijn kinderen goed de deur uit gingen. Hij was enorm betrokken en begaan met zijn vrouw, met zijn kinderen en kleinkinderen.
Na het overlijden van zijn vrouw ging het verre van goed met Piet. Hij was ook geen man om alleen te zijn. De corona had er goed ingehakt en de onmogelijkheid om te verwerken dat zij was overleden, speelden hem dagelijks parten.
Daarbij liet zijn gezondheid, lichamelijk en geestelijk, steeds meer te wensen over. Zijn (schoon)kinderen konden er voor hem zijn en voor hem zorgen. Hij was blij dat ze het zo goed met elkaar konden vinden. In alle rust is hij heengegaan. Dat het eeuwige licht hem moge verlichten.

Diaken Walther Burgering 
 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een werkwoord.