Theodorus Petrus van der Valk

Geboren: 25 september 1932
Overleden: 6 april 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 6 april is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan de heer Theodorus Petrus van der Valk uit Naaldwijk in de leeftijd van 88 jaar. Theo is geboren in Naaldwijk aan de Stokdijkkade en groeide op in een gezin dat 15 kinderen heeft geteld. Hij was de één na jongste.
Zijn jongste broertje Piet is op 4-jarige leeftijd tegenover het huis verdronken. Deze tragische gebeurtenis heeft een diepe indruk op Theo gemaakt. Hij was de laatst levende van het gezin. Als jonge man ging Theo meewerken in de kolenhandel van zijn vader. Zwaar en stoffig werk. Het transport ging nog per schuit en later met een vrachtwagen. Zijn aanstaande echtgenote Riet de Kok uit Kwintsheul heeft hij ontmoet toen hij als jongen met de fiets naar de middelbare school in Den Haag ging.
Op 27 juli 1958 zijn zij in het huwelijk getreden en gingen zij wonen aan de Prins Hendrikstraat. Later verhuisden zij met het gezin naar de Stokdijkkade. Vier dochters mochten in de ruimte van hun goede zorgen opgroeien: Ineke, Lydia, Marian en Yvonne. Toen de kolen plaats maakten voor gas, ging Theo kachels verkopen. Hij liet zich omscholen in de elektrotechniek. Zo ontstond de zaak van apparaten en huishoudelijke artikelen. Riet heeft ook jaren in de winkel gewerkt en wat waren zij trots dat Marian de zaak heeft voortgezet. Theo was een man met een uitsproken mening en een duidelijke eigen wil. Tot in zijn laatste dagen heeft hij de regie stevig in handen gehouden. Riet heeft veel getobd met haar gezondheid en Theo was voor haar een zorgzame echtgenoot. Theo was ook een levensgenieter en Bourgondiër. Zijn grote hobby was biljarten. Met Riet en het gezin heeft hij genoten van mooie vakanties. Vijventwintig jaar zijn zij met elkaar naar hetzelfde hotel in Oostenrijk geweest aan de Millstättersee.
Op 62-jarige leeftijd is hij gestopt met werken. Aan de Grote Woerdlaan hield hij met veel plezier zijn bloementuin en hobbykas bij, waar hij bloemkool en druiven teelde. Hij was een trotse opa voor zijn 5 kleinkinderen. Op 1 december 2007 is Riet overleden na een kortstondig ziekbed. Hij heeft haar zeer gemist. De vriendschap met Willy gaf weer kleur aan zijn leven. Samen hebben zij nog van mooie jaren genoten. Theo was zeer betrokken bij de Adrianusparochie en ging graag naar de kerk, doordeweeks en in het weekend. Maria nam een bijzondere plaats in, binnen zijn geloofsbeleving. Dit najaar kwam aan het licht dat Theo ernstig ziek was en er geen genezing meer mogelijk was. Het loslaten en afscheid moeten nemen viel Theo zwaar. Zijn kinderen en Willy zijn hem tot grote steun geweest. Nu is hij in het licht van Pasen de Heer tegemoet gegaan. Moge hij rusten in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 10 april in de Sint Adrianuskerk. Wij wensen het gezin, Willy en de familie troost en vrede toe
bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.