Adriana Hendrika van der Zande-van Holsteijn

Geboren: 15 februari 1926
Overleden: 2 september 2019
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Sjaan werd geboren in Nootdorp en via de Noordweg kwam haar gezin wonen in de Willem III straat in Wateringen. Op 17-jarige leeftijd ontmoette ze haar liefde Theo, waarmee ze in 1950 trouwde en 6 kinderen kreeg.  Veel geld was er niet maar, creatief als ze was, wist ze uit grote lappen stof bloemetjes-pyama’s, jassen en broeken te naaien. Bijna elk weekend en met verjaardagen liet ze haar gezin genieten van zelfgemaakte cake en appeltaart.
Op 8 augustus 1975 werd haar eerste kleinkind geboren. Nog vele kleinkinderen en achterkleinkinderen volgden, een grote vreugd. Klaverjassen kon ze ook als de beste. Vaak kaartte ze, hield ze de puntentelling bij en hoorde ze ook nog eens alles wat om haar heen gezegd werd. En dat tot op hoge leeftijd.
Tot 3 maanden geleden voor haar dood kon ze zich nog prima redden, maar na een val is ze nooit meer de oude geworden. Langzaam namen haar krachten af en daarmee verdween haar levenslust. Jarenlang stak ze kaarsjes voor iedereen op, maar op maandag 2 september is haar kaarsje uitgegaan en werd ze herenigd met haar man. Sjaan was een gelovige mens en voor haar speelde Maria daar een rol bij. Het kaarsjes opsteken, het bidden. Maria, de moeder van de Heer, troosteres en dienares. Zij deelde haar grote en kleine zorgen, verdriet en vreugdezaken met Maria.  
Sjaan verheugde zich op de hereniging met haar man Theo. Zij sprak erover in haar laatste dagen. De vreugde over het weerzien zal haar rust hebben gegeven, een gelovige rust. Het weerzien in liefde. Op 7 september 2019 hebben wij van haar afscheid genomen in een uitvaartplechtigheid in de St. Jan de Doperkerk. Dat zij ruste in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Wie door velen wordt gevreesd, heeft velen te vrezen.