Eduard Arend Marie van Nieuwkerk

Geboren: 09 juli 1933
Overleden: 24 september 2019
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Ed werd geboren aan de Beeklaan in Den Haag, in een zeer katholiek gezin. Zijn vader had een sigarenzaak. Na de oorlog volgde hij de Kweekschool in Den Haag. Daarna mocht hij eerder de militaire dienst verlaten, omdat er voor hem een baan, als onderwijzer, was in Wateringen. Hij woonde toen aan de Leyweg.
Bij VELO was hij leider van een jeugdelftal. Bij die vereniging ontmoette hij An, die leidster was bij de handbal. Ze trouwden in 1963. Ed is zeer lang bij VELO betrokken geweest, van 1960 tot 1997. Hij heeft daar vele functies bekleed: o.a. jeugdleider, hoofd-kampleider, redactielid, jeugdvoorzitter, vice-voorzitter en voorzitter. 
Ed en An gaven het leven aan Edwin, Annette, Frank en Monique. Ed was dus onderwijzer, en werd later directeur van de St. Jozefschool. Ed was een zeer actieve man.
Zoals gezegd, bij VELO, maar ook in de parochie, waar hij vice-voorzitter van het parochiebestuur is geweest. Met anderen zette hij de Kringloopwinkel op, hij coördineerde de collecte voor de Kankerbestrijding, zat bij de anti-vandalisme-commissie en was ambtenaar voor de burgerlijke stand. Hij was zowel een organisator als een doener. Hij had een goede babbel, maar kon ook heel goed luisteren. Hij kon mensen met elkaar verbinden en hield oog voor ieders belangen.
Verder was Ed een echt familiemens. Voor gezin en familie was hij een rots in de branding. Hij was altijd behulpzaam, had veel interesse in de ander en had oog voor onderlinge verhoudingen.   
Op 24 september is hij dan overleden in de leeftijd van 86 jaar.
We denken in dankbaarheid terug aan deze man die zich op fantastische wijze inzette voor gezin, familie en de gemeenschap.

Pastor Kwee.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.