Hendricus Cornelis Leonardus van Veen

Geboren: 19 april 1935
Overleden: 13 augustus 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 13 augustus is overleden heer Hendricus Cornelis Leonardus van Veen uit Naaldwijk in de leeftijd van 84 jaar. De laatste jaren leefde Harry met een kwetsbare gezondheid waardoor zijn wereld steeds kleiner werd. Toch hoorde je hem niet klagen en kon hij nog genieten van de gewone dingen van elke dag.
Door de goede zorgen van zijn vrouw Roos, de steun van het gezin en de liefdevolle verzorging door de Thuiszorg kon Harry in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven. Nu is hij, na een kortstondig verblijf in het ziekenhuis en twee weken in de Rozenhof, de Heer tegemoet gegaan. Harry groeide op in Naaldwijk in een gezin met vier jongens. Zijn vader had een bedrijf in land- en tuinbouwbenodigdheden waar Harry leerde aanpakken. Op 18 jarige leeftijd ontmoette hij zijn toekomstige echtgenote Roos Aspeslagh uit De Lier en op 25 augustus 1960 traden zij in het huwelijk. Voor zijn werk was Harry vaak op reis in binnen- en buitenland als vertegenwoordiger in de kassenbouw.
Hij heeft geleefd en gewerkt voor zijn gezin. Voor zijn zoon Armand en dochter Anita was hij een fijne en belangstellende vader. In het weekend maakte Harry altijd tijd om leuke en gezellige activiteiten te ondernemen, zoals een bezoek aan sportactiviteiten, samen winkelen of een terrasje pakken. In zijn leven heeft Harry ups en downs gekend. Maar hij was geen man om bij de pakken neer te gaan zitten. Na een werkzaam leven brak er met zijn pensionering een nieuwe periode aan. Samen trokken Harry en Roos er altijd op uit. Zij genoten van de vier kleinkinderen. Met Fernando die dichtbij woonde, bouwde hij een hechte band op. Graag gingen Roos en Harry naar de zon, het liefst in Spanje. Samen hebben zij vrijwilligerswerk gedaan bij Westlandia door hun inzet voor het clubblad ‘De Westlandiaan’ en het draaien van bardiensten. Harry vond het fijn om mensen te ontmoeten en wist een gezellige klaverjasavond zeer te waarderen. Helaas had Harry de afgelopen jaren steeds minder adem en energie en kon hij moeilijk uit de voeten. Zijn wereld werd steeds kleiner. Maar Harry bleef moedig en positief. Moge hij nu, na een leven met goede en kwade dagen, rusten in vrede. Wij wensen Roos en het gezin kracht en troost toe bij het dragen van het gemis. De viering van Woord- en Gebed bij zijn afscheid heeft plaatsgevonden op 16 augustus in Crematorium Ockenburgh in Den Haag.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Wie door velen wordt gevreesd, heeft velen te vrezen.