Johanna Adriana Maria van Paassen-Vijverberg

Geboren: 22 juni 1931
Overleden: 25 juli 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 25 juli is na jaren van afnemende gezondheid van ons heengegaan mevrouw Johanna Adriana Maria van Paassen-Vijverberg uit Maasdijk in de leeftijd van 88 jaar. Vanaf januari j.l. werd zij verzorgd in het Woerdblok in Naaldwijk. Joop werd geboren op 22 juni 1931 aan de Groeneweg als vierde in een gezin van 9 kinderen.
Haar moeder had een zwakke gezondheid en daarom heeft zij na de lagere school thuis meegeholpen met de zorg voor het gezin. In haar vrije tijd was zij leidster bij de scouting. Daar leerde zij ook Henk van Paassen kennen, met wie zij op 28 januari 1961 in het huwelijk is getreden. Zes zoons mochten opgroeien in de ruimte van hun liefde en goede zorgen: René, Joost, Loek, Ed, Hen en Patrick. De eerste jaren woonde het jonge gezin in de ouderlijke boerderij aan de Groeneweg, later in ’s Gravenzande en vanaf ca. 1980 aan de Tuindersweg in Maasdijk. Het gezinsleven was verbonden met het tuinbouwbedrijf. Joop was een zorgzame echtgenote en moeder. Altijd stond zij klaar voor haar gezin en zij wist het thuis gezellig te maken. Joop was een rustige en bescheiden vrouw met een luisterende houding. Je kon je verhaal bij haar kwijt en zij bewaarde alles in haar hart. Dienstbaar was zij, zeker niet iemand om op de voorgrond te staan. Eigenlijk was zij altijd bezig. Zo maakte zij graag fruit en groente in. De deur stond voor iedereen open. Haar zus Jeanne (Zuster Martina van de Medische Missiezusters) vond tijdens haar verlof en vakantie bij Henk en Joop altijd een warm thuis. Haar goede zorgen beperkten zich zeker niet tot de kring van het eigen gezin. Joop is actief geweest in het vluchtelingenwerk en heeft jarenlang meegeholpen met de bloemversiering in de Jacobuskerk. De jongens werden volwassen en verlieten één voor één het ouderlijk huis om een eigen bestaan op te bouwen. In het mannenhuishouden kwamen er zes schoondochters bij met wie Joop een fijne band opbouwde.
Na een druk werkzaam leven brak er een nieuwe periode aan. De tuin werd door zoons voortgezet en er kwam nu meer vrije tijd waar Henk en Joop samen zeer van hebben genoten. Graag gingen zij fietstochten maken in de buurt en door heel Nederland. Hun favoriete vakantieplek was Mechelen in Limburg.
Er kwamen 17 kleinkinderen waar Joop heel trots op was. De familieweekenden met het hele gezin waren onvergetelijk.
De afgelopen jaren zijn zwaar geweest. In 2014 is Henk na een ziekteperiode overleden. Flink heeft Joop het leven geprobeerd op te pakken. Helaas werden door gezondheidsproblemen haar mogelijkheden steeds beperkter. Dankbaar was zij voor de goede zorgen van haar gezin en anderen. Nu zijn Joop en Henk weer samen, herenigd in Het Paasmysterie van de Verrijzenis van Christus en het Eeuwig Leven. Daarvan is de Paaskaars het symbool. Vele jaren hebben Henk en Joop de Paaskaars voor de Jacobuskerk uit Limburg meegenomen.
Moge het Eeuwige Licht Johanna van Paassen-Vijverberg verlichten en moge zij rusten in vrede. De avondwake en uitvaart hebben plaatsgevonden op 30 en 31 juli in de Jacobuskerk in Maasdijk. Wij wensen haar gezin, familie en vrienden kracht en troost toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.