Johanna Jacoba van Ruijven-Tuijnman

Geboren: 16 augustus 1931
Overleden: 14 september 2019
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 14 september is, op 88-jarige leeftijd, Johanna Jacoba van Ruijven-Tuijnman thuis in Monster overleden. Jo is geboren op 16 augustus 1931 en ze groeide op in Warmond, in een gezin met zes kinderen. De oorlogsjaren waren zwaar en een week na de bevrijding verloor ze haar vader. Tegen haar zin moest Jo van de MULO af om samen met haar zus voor extra inkomen te zorgen. Jo ging werken op de pastorie, later bij een boer en nog weer later in het ziekenhuis. Op de pastorie werkte een kosteres. Via haar leerde Jo Hendrikus (Hein) van Ruijven kennen. Op 3 november 1956 gingen zij trouwen. In totaal kregen zij vier zonen en drie dochters. Jo was een zorgzame en sterke moeder die veel zorg besteedde aan het huishouden en aan haar gezin. In 1964 verhuisde het gezin naar de Geesterwijckstraat. Na het plotselinge overlijden van Hein in 1987, pakte Jo de draad weer op. Zij volgde de moedermavo, ging bridgen, maakte kaarten en kleding en zong in Laus Deo.
Jo vond zichzelf nooit te oud om te leren en volgende op latere leeftijd een cursus voor ouderen achter de knoppen en heeft vorig jaar nog haar certificaat voor werken met e-overheid behaald. Jo was altijd geïnteresseerd in het leven van haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Afscheidsmusicals, studiekeuzes, vakanties, sportprestaties, Jo was overal van op de hoogte. De laatste jaren woonde Jo in de Masemude. Het was even wennen, maar ze heeft het erg naar haar zin gehad. Jo deed mee aan diverse activiteiten en heeft vele leuke mensen ontmoet. Jo was een sterke vrouw en voor haar gevoel nog lang niet klaar met leven. Zij wilde het liefst 100 worden en nog van alles meemaken. Helaas werd Jo ziek. Jo’s wens was om thuis te sterven. Haar kinderen hebben tot het laatst voor haar gezorgd om haar laatste wens te kunnen vervullen. Namens de kinderen: Moeders, blijf ons volgen vanuit de hemel. Een betere toeschouwer dan jij konden wij niet wensen. We gaan je missen.
De uitvaartplechtigheid vond plaats op 20 september 2019 in de H. Machutuskerk, waarna Jo is begraven in een familiegraf op de parochiële begraafplaats. Jo is weer herenigd met Hein en ze is teruggegaan naar De Heer.

Diaken Dits

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.