Leonardus Jacobus Geertrudes Scholtes

Geboren: 18 september 1931
Overleden: 20 juli 2019
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Leo werd in Kwintsheul geboren als een na laatste in een gezin van 15 kinderen. Zijn vader was oliehandelaar. Wegens de hongerwinter kon hij de lagere school niet afmaken. Na de oorlog ging hij als knecht werken in de tuinbouw. Later is hij kassenbouwer geworden. Dat heeft hij ruim 20 jaar gedaan. Daarna had hij diverse andere banen, zoals werken in een garage en bij een rozenkweker. Toen hij 50 jaar gewerkt had, ging hij met vervroegd pensioen. Annie had hij ontmoet op de kermis te Wateringen. Ze trouwden in 1956 voor de wet en een jaar later in de kerk. Ze gaven het leven aan Ada, Jos, Marja en Anita. Ze hebben gewoond aan de Middenweg, later aan het Westblok.
Een grote passie van Leo was het fietsen. Op 17-jarige leeftijd begon hij bij RRC Sparta. Daarna werd hij lid van Westland Wil Vooruit. Hij is daar ook penningmeester geweest. Tot op hoge leeftijd maakte hij nog zijn rondjes op de racefiets. In 2008 is Annie overleden. Na haar overlijden lukte Leo het, om zijn leven weer op te pakken. Lang bleef hij zelfstandig. Hij deed het huishouden zelf, kookte zelf, en had bij dat alles geen hulp van anderen nodig.
Op 20 juli is hij dan overleden in de leeftijd van 87 jaar. We denken terug aan een echt familiemens. Hij was altijd zeer behulpzaam, hij stond altijd voor iedereen klaar. Hij was zorgzaam, bescheiden en rechtvaardig en wilde nooit op de voorgrond treden. Moge hij nu rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.