Petronella Theresia Cornelia Scholtes-Oorsprong

Geboren: 31 januari 1928
Overleden: 21 juli 2019
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Nelly is geboren op 31 januari 1928 en onverwacht overleden op zondag 21 juli 2019. Ze was het oudste kind van een gezin, dat bestond uit 8 kinderen. Na de Lagere school ging Nelly thuis mee helpen in het gezin. In haar jeugd jaren genoot ze in haar vrije tijd  als leidster bij de jeugdbeweging. Nelly trouwde in 1954 met Pieter Scholtes en ze huurden een woning met winkelruimte om kaas en vleeswaren te verkopen aan de Dijkstraat en daarnaast hadden zij een automaat voor snacks. Het werd een spannende tijd voor Nelly, nadat Pieter en Nelly een nieuwe zaak hadden geopend, die ook aan de Dijkstraat was. Nelly zorgde toen voor de organisatie en de administratie. Pieter zorgde voor de friet en snacks. Ze kregen 5 kinderen die ze allemaal een goede opleiding konden bieden wat in hun tijd niet gewoon was.
Er volgde vele jaren van hard werken met goede resultaten. De familie werd steeds groter door aangetrouwde kinderen en de komst van kleinkinderen, waar ze erg van genoten en trots op waren. Haar grote wens kwam uit. Ze lieten op haar geboortegrond een mooi huis bouwen.
En geleidelijk stopte ze met werken en er kwam tijd voor een aantal mooie reizen, om familie te bezoeken o.a. Canada, Australië, Amerika, Indonesië en Zuid-Afrika en natuurlijk mocht Lourdes niet ontbreken.
Samen vormde Pieter en Nelly een krachtig stel en waren bijna 60 jaar getrouwd. Toen Pieter ziek werd, heeft Nelly hem tot de laatste dag met veel liefde verzorgd. In september 2013 moest Nelly afscheid van Pieter nemen en vorig jaar is haar zoon Ted overleden, dit heeft haar veel verdriet gedaan.
We hebben afscheid van haar genomen in de avondwake op donderdag 25 juli en de uitvaart op vrijdag 26 juli in de kerk van O.L.Vrouw van Goeden Raad in Honselersdijk. Moge Nelly Scholtes Oorsprong na een welbesteed leven rusten in Vrede. Moge dat zijn in het huis van licht en liefde.
Wij wensen haar kinderen klein en achterkleinkinderen  troost en vrede toe bij het dragen van het gemis van haar die zo vertrouwd was als spil van het gezin.

André Zwinkels

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.