Theodora Antonia Moen-Zuidwijk

Geboren: 06 november 1926
Overleden: 26 september 2019
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Dora werd geboren op 6 november 1926 in Loosduinen. Ze was een van de zeven zussen. Ze verloren hun moeder op jonge leeftijd, waardoor ze al vroeg zelfstandig leerden te zijn.
Toen Dora 13 jaar was brak de oorlog uit. Daarna heeft ze in de huishouding gewerkt, ‘in betrekking’ zoals dat heette. In haar tienerjaren leerde ze Henk Moen kennen. Ze trouwden toen Dora 19 jaar was en ze is toen in Poeldijk komen wonen. Henk was timmerman in de kistenfabriek aldaar. Zoon Hennie werd geboren toen vader Henk in Indië zijn dienstplicht vervulde. Dora was huisvrouw. Ze zorgde voor haar man, voor Hennie en het hele huishouden. Ze hield van puzzelen, handwerken en kleding maken voor Barbie-poppen. Ook fietste ze graag in de natuur en ze ging tuinders af, om daar groenten te halen.
Dora was geen persoon voor het verenigingsleven. Ze kon zich prima zelf vermaken. Ze hield van gezelligheid en was heel hulpvaardig. In 2002 is Henk overleden wegens een beroerte.
Toen Dora 80 jaar was brak ze haar heup en zo kwam ze in de Witte Brug te wonen. Daarna heeft ze nog diverse malen een heup gebroken. Toen de Witte Brug werd opgeheven, ging Dora mee naar de Terwebloem. Daar heeft ze een goede tijd gehad. 
Op 26 september overleed ze dan in de leeftijd van 92 jaar.
We kijken terug op een rijk leven, ze heeft het altijd naar haar zin gehad en was tevreden met kleine dingen. We denken in dankbaarheid terug aan haar opgewektheid en zorgzaamheid. Moge zij nu rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Een mensenleven in deze wereld is niet meer dan het tijdelijk verblijf van een gehaaste reiziger.