Agatha Catharina Holtkamp-Brabander

Geboren: 28 september 1932
Overleden: 11 september 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Agaat kwam uit een gezin dat bijna in zijn geheel lange tijd in het sanatorium te vinden was, getroffen door TB. Zij was de oudste en als 11-jarige zorgde zij voor de andere kinderen, omdat haar moeder vaak ziek was. Zo werd het zorgen voor anderen al vroeg in haar DNA opgeslagen. Op 24-jarige leeftijd trad zij in het huwelijk met Henk Holtkamp en verhuisde van het dorp naar de polder. Voor haar een grote overgang en wat was ze blij toen ze na een aantal jaren terugverhuisden naar Wateringen.
Geen kinderen krijgen was haar grote verdriet. Ze zorgde voor pleegkinderen, adopteerde Els en Annemieke en bracht ze als haar eigen kinderen groot, gaf ze alles wat ze aan moederliefde had.
In huize Holtkamp was het veelal ‘de zoete inval’. Gastvrijheid was voor haar belangrijk. Als je bij haar wegging kón je gewoonweg geen honger of dorst meer hebben…
Ze was een echt familiemens, een super-oma en een mens van de verbinding. Ze heeft tot aan haar 86ste collectes en missie-enveloppen gelopen. Dat vond ze naast nuttig ook gezellig: met iedereen een praatje maken.
Door de gevolgen van een val werd zij uit ons midden weggenomen. We zullen haar dagelijkse wandeling door het dorp en haar diepgeworteld geloof missen. Dat geloof heeft haar in alles geholpen en gesteund. Misschien vond ze niet altijd de juiste woorden om anderen bij te staan, maar ze kon in ieder geval voor ze bidden! Vrijdag 18 september hebben we haar vanuit de St. Jan de Doper uitgeleide gedaan. Moge zij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.