Alida Maria Veerkamp-Vogelaar

Geboren: 30 maart 1961
Overleden: 15 september 2020
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Op 30 maart 1961 werd, in de Abeelstraat in Monster, een klein meisje geboren genaamd Ada Vogelaar. Haar ouders hadden in de begin jaren hun handen vol aan haar. Op weg naar huis liep zij altijd even bij het politiebureau langs om daar wat te kletsen. Dit zorgde ervoor dat haar ouders de klos waren en haar op moesten komen halen.
Op 6 jarige leeftijd verhuisde Ada naar Poeldijk, omdat haar vader daar een tuin met woning had gekocht aan de Vredebestlaan. De lagere school heeft zij aan de Dr Weitjenslaan (Mariaschool) gevolgd onder het toezicht van twee nonnen, die daar het hoofd van de school waren.
Na de basisschool volgde nog een opleiding van 4 jaar aan de huishoudschool. Ook deze drempel werd genomen, zodat ze op 16 jarige leeftijd klaar was met al dat leren en kon gaan werken bij haar vader in de fresia’s.
Die bloemen, dat was haar lust en haar leven. Jaren gingen voorbij, in deze tijd leerde zo ook haar man kennen en er volgden twee prachtige dochters.
Haar broers hadden inmiddels het bedrijf over genomen. Zij besloten in 2007 het bedrijf te verkopen aan een project ontwikkelaar. Ada moest toen op zoek naar ander werk. Dat vond ze in de gerbera’s. Waar ze ook met plezier in heeft gewerkt. Na twee keer een contractverlenging was ze weer werkeloos en besloot ze het over een andere boeg te gooien. Geen bloemen meer, maar huishoudelijk werk, bij oudere mensen die wel wat hulp konden gebruiken.
Ze werd in 2009 aangenomen bij Pieter van Foreest en in dat zelfde jaar werd ze voor het eerst oma. Alles leek voor de wind te gaan. Totdat ze in 2011 te horen kreeg dat ze ziek was. Slechte jaren werden gevolgd door goede jaren. Ze werd nog een keer oma en genoot weer volop van het leven. Alles leek onder controle, maar in 2018 werd bij haar een tumor gevonden die niet meer te genezen was. Ondanks dat nieuws heeft ze hard gevochten en zette ze alles op alles om haar kleindochter geboren te zien worden. Helaas heeft ze na twee jaar de strijd op 15 september 2020 verloren.
Wij als gezin hebben Ada gekend als een sterke vrouw, een lieve moeder en een nog lievere oma.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.