Cornelis Theodorus Adrianus Damen

Geboren: 26 mei 1930
Overleden: 11 september 2020
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering
Op 11 september is, voorzien van het Heilig Sacrament der zieken, overleden de heer Cornelis Theodorus Adrianus Damen uit Naaldwijk in de leeftijd van 90 jaar. De laatste periode werd Kees liefdevol verzorgd op de afdeling kleinschalig wonen van het Woerdblok. Kees werd geboren op 26 mei 1930 in Monster en groeide op als oudste in een
gezin dat negen kinderen telde. Een ingrijpende ervaring in zijn jeugd was naast de oorlog het op jonge overlijden van zijn moeder. Op 16-jarige leeftijd ontmoette hij bij het schaatsen zijn aanstaande echtgenote Jeanne Groenewegen van de Groeneweg in ’s-Gravenzande. In 1954 traden zij in het huwelijk. Zij vestigden zich aan de Zwethkade in Wateringen. Vier kinderen werden uit hun liefde geboren: Jeannette, Harry, Hélène en Judith. Het gezinsleven was nauw verbonden met het tuinbouwbedrijf. Naast hard werken was er ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Kees was een echte levensgenieter en hield van gezelligheid. Het geloof had een vaste plek in zijn leven en binnen besturen heeft hij zich van harte ingezet voor de gemeenschap. Als vader leefde Kees zeer mee met zijn kinderen en gaf hen de ruimte om hun eigen weg te zoeken. Rond zijn 50 ste levensjaar werd hij geconfronteerd met de grenzen van zijn gezondheid en moest hij zijn werk in de tuin opgeven. Dat was een zeer ingrijpende ervaring. Kees en Jeanne verhuisden naar Maassluis en vonden daar hun plek. Met zijn groene vingers was Kees graag met bloemen en planten bezig. Een zorg was dat Jeanne ook zorgen kreeg om haar gezondheid. Toch hebben zij genoten en gingen graag naar de camping.
Kees was steun en toeverlaat voor zijn vrouw. Veel vreugde brachten de 11 kleinkinderen voor wie Kees een warme interesse toonde. Trots was hij om overgrootvader te zijn van 8 achterkleinkinderen. In 2017 is Jeanne overleden. Kees miste haar zeer en de vergeetachtigheid maakte hem meer en meer zorgbehoevend. Nu zijn Kees en Jeanne weer samen herenigd in het Mysterie van het Eeuwig Leven. Wij wensen zijn gezin en familie troost en vrede toe bij het dragen van het gemis. De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden in Crematorium Ockenburgh in Den Haag op 17 september.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.