Helena Catharina Maria van Marrewijk-Persoon

Geboren: 21 april 1932
Overleden: 29 juli 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Op 29 juli is overleden mevrouw Helena Catharina Maria van Marrewijk – Persoon in de leeftijd van 88 jaar. De laatste periode van haar leven werd Lenie liefdevol verzorgd in De Terwebloem in Poeldijk, haar geboortedorp waar zij is opgegroeid in een groot gezin dat 11 kinderen telde.
Nadat zij in het huwelijk was getreden met Kees Wubben uit Honselersdijk verhuisde zij naar ‘s-Gravenzande. Zij werd moeder van zes kinderen: Joke, Ellen, Wilma, Ard, Ruud en Kees. Het gezinsleven was nauw verbonden met het tuinbouwbedrijf. Lenie wist van aanpakken en maakte het thuis gezellig. De deur stond voor iedereen open. Een zeer ingrijpende ervaring was het overlijden van vader Kees in 1969. Nu stond Lenie alleen voor de zorg van het opgroeiende gezin en de verantwoordelijkheid voor het tuinbouwbedrijf.
Met haar wilskracht, doorzettingsvermogen en positieve levensinstelling wist zij zich staande te houden. Ondanks het gemis heeft zij het leven goed opgepakt en kon zij genieten van ontmoeting en humor. De kinderen groeiden op en verlieten één voor één het ouderlijk huis om een eigen bestaan op te bouwen. Een nieuw begin van geluk groeide in haar leven door de ontmoeting met Arnold van Marrewijk, die weduwnaar was geworden. Lenie verhuisde naar Kwintsheul en stond zorgzaam klaar voor haar man en de nog thuiswonende kinderen. Door haar tweede huwelijk kreeg zij er nog zes kinderen bij: Ab, Rinie, Elly, Peter, Rianne en Irene. Er groeide een hechte band tussen de beide gezinnen. Lenie was zeer gastvrij en samen hielden Arnold en Lenie alle verjaardagen en familiegebeurtenissen bij. Zij was een zeer belangstellende en meelevende vrouw. Samen hebben zij mooie reizen gemaakt en genoten van het kaarten. De 28 kleinkinderen en later 10 achterkleinkinderen namen een belangrijke plaats in binnen haar leven.
Zij was een actieve en betrokken oma. Met een achterkleindochter danste zij nog op een liedje van K3. De laatste jaren gingen haar geestelijke en lichamelijke krachten gaandeweg achteruit en had zij meer zorg nodig. Gelukkig bleef de herkenning en de glimlach op haar gezicht. Nu heeft God haar thuis gebracht en is haar leven tot voltooiing gekomen.
De avondwake en uitvaart hebben plaats gevonden op 3 en 4 augustus in de Sint Andreaskerk. Wij wensen het gezin en de families kracht en troost toe bij het dragen van het gemis.                                                                                        

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.