Johanna Geertruide Rossel- van der Knaap

Geboren: 09 maart 1932
Overleden: 31 juli 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Ank kwam uit een gezin met drie kinderen. Haar vader stierf jong en haar moeder moest hard werken in het naaiatelier om goed voor het gezin te zorgen. Ze groeide op in Den Haag, waar ze naar de nonnenschool ging en later de MULO afmaakte. Ze haalde prima cijfers en was in talen best wel goed. Op dansles leerde ze Rinus kennen, waar ze enkele jaren later mee trouwde. Ze was toen 25 jaar. Samen kregen ze drie kinderen; iedere 5 jaar werd een nieuwe spruit geboren.
Ank was een heel sociale vrouw. Ze had veel over voor haar man, haar gezin en voor vele anderen. Buiten een zorgzame en lieve moeder wordt ze herinnerd als een sterke vrouw, die door weer en wind op de fiets met grote boodschappentassen eropuit trok om eten voor haar gezin te halen.
Ruim 15 jaar heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij de Zonnebloem en voor de kerk o.a. de verzorging van de bloemen. Dat deed ze met veel plezier en grote overgave.
Samen met haar Rinus was ze vanaf de oprichting betrokken bij de gebedsgroep, waar ze hun passie en toewijding voor het katholieke geloof konden delen. Geloof betekende veel voor haar en was haar tot grote steun in haar hele leven. Zingen kon ze goed en bidden deed ze vaak.
Door haar ziekte moest ze in 2009 worden opgenomen in Dorestad waar ze de laatste 11 jaar heeft gewoond. Op haar 80ste verjaardag heeft ze daar een levensboek geschreven. Een prachtig verhaal, met een overzicht van haar leven, dat ze voor haar kinderen heeft achtergelaten.
Drie jaar geleden stierf haar man. Dat was een groot gemis, maar klagen deed ze niet. Nu zijn ze weer verenigd in het huis van Onze Lieve Heer, waar er ‘ruimte is voor velen’. Rust in vrede en waak samen over jullie kinderen, Ank.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.