Maria Johanna van Dam-Olsthoorn

Geboren: 16 juli 1946
Overleden: 20 september 2020
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Riet werd op 16 juli 1946 in Poeldijk geboren. Zij was het tweede kind uit een gezin van uiteindelijk zeven kinderen. Haar vader was tuinder. Het grootste deel van haar jeugd woonde ze aan de Molenweg in Monster. Ze volgde de huishoudschool en had diverse banen. Ze leerde Kees van Dam kennen bij een druivenfeest en in 1966 zijn ze getrouwd. Ze gaven het leven aan Sylvia en Edwin.  
Na diverse banen in de bloemen en paprika’s werd Riet beheerder van de kantine van de tennis. Ze haalde haar horecadiploma en ze heeft dit werk heel lang met heel veel plezier gedaan.
Riet was heel actief. Ze had vele bezigheden: vrijwilligster bij de voetbalclub, tennissen, duivensport en ze was ook penningmeester bij de duivenvereniging, klaverjassen, borduren, kaarten en sieraden maken, schilderen.  Twee jaar geleden leerde ze nog bridgen en ook dat ging haar goed af.
Ook hadden Kees en Riet veel huisdieren. Er waren altijd honden en katten. Riet was meer van de
honden, Kees van de katten.
In april 2012 kwam Kees te overlijden. De laatste periode van haar leven had Riet met ziekte te kampen. Het was een hele strijd. Maar uiteindelijk is ze, op 20 september, heel rustig en zonder pijn overleden.
We denken terug aan een lieve moeder en trotse oma, een vriendelijke en hartelijke vrouw. 
Moge zij nu rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

“Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus”