Petrus Johannes Maria van Ruijven

Geboren: 12 december 1931
Overleden: 29 september 2020
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Op 29 september is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan de heer Petrus Johannes Maria van Ruijven uit Naaldwijk in de leeftijd van 88 jaar. De laatste periode werd Piet liefdevol verzorgd in De Terwebloem.  Piet werd geboren als tweede zoon in een groot en liefdevol gezin waar gezelligheid en humor hoog in het vaandel stonden. Een ingrijpende ervaring was het jonge overlijden van zijn moeder.
Thuis werkte Piet mee in de tuin. Na zijn diensttijd kreeg hij een eigen koude tuin aan de Groenelaan in Honselersdijk. Op 2 oktober 1957 trad hij in het huwelijk met Jeanne Zwinkels. Samen hebben zij de schouders onder het leven gezet en met hard werken een mooi bedrijf opgebouwd. Hun vier kinderen Lonnie, John, Toke en Peter mochten opgroeien in de ruimte van hun goede zorgen. Gaandeweg schakelde Piet van groente over naar bloemen. Er werden irissen gepoot en dat betekende dat de oudste kinderen ook ingeschakeld werden als de bloei begon! Daarna kwam de lelieteelt, waarvan Piet een van de pioniers was in het Westland. Hij was een kweker in hart en nieren en deed met plezier zijn werk. Naast het werk maakte hij ook ruimte om met de kinderen bezig te zijn. Ontspanning vond hij bij zijn kaartclub, vrienden voor het leven. Toen hij zestig werd heeft hij in het bedrijf het stokje overgedragen aan John. Hij was dankbaar dat het bedrijf werd voortgezet. Nu had Piet iets meer vrije tijd, maar hij kwam graag elke dag nog even langs om een helpende hand toe te steken. Piet was een sportieve man.
Hij was vroeger een goede schaatser en hield van wandelen en fietsen. Oostenrijk was zijn favoriete vakantieland.
Als vader volgde hij met warme belangstelling het leven van zijn kinderen en hun gezinnen.
Piet was een zeer geïnteresseerde opa van 9 kleinkinderen en vond het fantastisch om overgrootvader te zijn van 6 achterkleinkinderen. Met veel plezier heeft hij met Jeanne in Naaldwijk gewoond. Graag was hij in zijn bloementuin bezig met een mooie vijver.
Graag ging hij elke zondag naar de Adrianuskerk. Toen er zorgen kwamen om de gezondheid van Jeanne pakte hij taken in huis op. De laatste jaren zijn er zorgen geweest om de gezondheid van Jeanne en Piet. Jeanne is na een kwetsbaar jaar waarin zij verbleef in De Kreek en de Terwebloem, overleden in december 2017. Toch hebben zij het zestigjarig huwelijksfeest nog mogen vieren. Gaandeweg werd Piet vergeetachtiger. Wat was hij blij dat hij een plekje kreeg in het verzorgingshuis in Poeldijk. Ook in zijn levensavond bleef hij de opgewekte, gevatte en dankbare man die hij altijd geweest is. In zijn geboorteplaats is hij gestorven. Zo is de cirkel rond.
Moge hij, na een mooi leven, nu rusten in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 6 oktober in de Adrianuskerk. Wij wensen zijn gezin en familie sterkte toe bij het dragen van het gemis van zijn vertrouwde aanwezigheid.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.