Simon Nicolaas van der Goes

Geboren: 24 augustus 1929
Overleden: 21 augustus 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Siem van der Goes was een echte Heulenaar. Geboren op de Lange Wateringkade heeft hij daar ook lang getuind samen met zijn broers. Nadat hij met Annie was getrouwd kregen ze vier kinderen en later 11 kleinkinderen. Siem was een man van weinig woorden, maar altijd betrokken, aandachtig en vol belangstelling voor de mensen om hem heen. Hij vond het belangrijk om het goed met elkaar te hebben.
Hij was een rustige, lieve en tevreden man. Een tuinder in groenten en fruit. Goed voor zijn vrouw, goed voor zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Geïnteresseerd in anderen, vrolijk en je hoorde hem nooit klagen.
Zijn gang naar de kerk of naar het brigden ging tot op hoge leeftijd (met de auto) door. Zijn teruglopende gezondheid en een paar keer vallen de laatste jaren ten spijt. Hij was nog niet klaar met het leven en krabbelde elke keer weer op. Of zoals hijzelf zei: Ik heb al twee keer voor de hemelpoort gestaan, en mijn ouders gezien. De derde keer zal wel scheepsrecht zijn.
En zo is het gegaan.
Op 27 augustus namen we afscheid van een lieve man, echtgenoot, vader en opa. Onlangs zei hij: “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan is nu gekomen.” En hij is rustig gegaan nadat hij zijn meest dierbaren heeft gezien en het sacrament van de zieken had ontvangen.
De laatste jaren werd hij verzorgd in Akkerleven in Schipluiden. Hij is thuisgekomen op de begraafplaats achter de St Andreaskerk. Dat hij – verenigd met zijn ouders- moge rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

"Ik kan toch niet iedereen helpen", zegt menigeen die niemand helpt.