Adriana Johanna Petronella Ammerlaan-Koene

Geboren: 21 juli 1930
Overleden: 19 juli 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 19 juli, twee dagen voor haar 91ste verjaardag, is overleden mevrouw Adriana Johanna Petronella Ammerlaan – Koene. Adrie groeide op aan de Opstalweg in een gezin van 12 kinderen. Zij was de laatst levende van dit gezin.
In haar jeugd leerde zij krenten en hielp zij thuis mee. De angstige en schaarse oorlogstijd kon zij zich nog goed herinneren. Twee broers werden in Duitsland tewerkgesteld. In haar kindertijd heeft Adrie drie maanden in het ziekenhuis gelegen vanwege een hersenvliesontsteking. Dat was een ingrijpende ervaring. Thuis was er ondanks de sobere levensomstandigheden een gezellige sfeer, met ruimte voor ontspanning, een spelletje en gekkigheid.
Op de Lagere School werd zij vriendin van Jeanne van Holsteijn en die vriendschap is altijd gebleven, zij is zelfs haar schoonzus geworden! Na de Lagere School ging Adrie in het huishouden werken bij haar buren, de familie Ruigrok. Op 11 november 1958 trad Adrie in het huwelijk met Rien Ammerlaan en ze verhuisde naar het Blauwe Hek in Maasdijk. Haar zoon Gino en dochter Magda mochten opgroeien in de ruimte van haar goede zorgen. Een stil verdriet in het leven van Adrie is het overlijden van haar derde kind Harry, die maar kort in deze wereld heeft geleefd. Het gezinsleven was nauw verbonden met het tuinbouwbedrijf. Adrie was er voor het huishouden en de kinderen en Rien runde het bedrijf. Elke dag zorgde zij dat de koffie klaar stond. Genoten heeft zij van vakanties, o.a. naar haar zus in Zwitserland. Adrie was geen vrouw om op de voorgrond te staan. Zij leefde in haar eigen wereldje. Zij was een zorgzame en soms ook een bezorgde moeder die zeer met haar kinderen meeleefde, ook toen zij uitvlogen. Adrie werd de trotse oma van zes kleinkinderen. Zij vond het fijn om hen te ontmoeten en vooral om hen te verwennen. Later heeft zij veel vreugde beleefd aan haar achterkleinkinderen. In oktober 1999 is Rien plotseling overleden. Het gemis heeft zij in stilte gedragen en moedig het leven weer opgepakt. Nadat Rien en Adrie van het Blauwe Hek naar Naaldwijk waren verhuisd, heeft zij nog jaren aan de Bachlaan gewoond. Toen zij 80 werd vond zij een nieuwe plek in de Johanneshof. Met het toenemen van de jaren gingen haar krachten achteruit. Na een val kwam zij midden in de eerste lockdown vorig jaar in de Bieslandhof in Delft terecht. Blij was zij om een plekje te krijgen in de Triangel in De Lier. Daar heeft zij het heel goed naar haar zin gehad.
De laatste weken werd zij heel kwetsbaar. Nu is zij, voorzien van het H. Sacrament der zieken, de Heer tegemoet gegaan. Moge zij rusten in vrede.
De uitvaart heeft plaatsgevonden op 24 juli in de aula van de Begraafplaats te Maasdijk. Wij wensen haar gezin, familie en vrienden sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.