Adrianus Arnoldus Maria van Winden

Geboren: 17 september 1939
Overleden: 28 augustus 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Aad van Winden tuinde vanaf zijn tienertijd. Noodgedwongen nam hij het bedrijf over van zijn vader, maar hij had het tuinen gelukkig in de vingers. Hij zocht de samenwerking met collega’s en was actief op de veiling. Bij conflicten zocht hij de oplossing en daarna: zand erover, vergeven.  
Toen hij met Diny een gezin had gesticht, wilde hij er zijn voor zijn vier kinderen. Hij bracht ze waarden bij zoals respect, eerlijkheid en klaar staan voor een ander. Hij wilde in zijn gezin geen onduidelijkheid, afgunst of het gevoel geven dat iemand werd voorgetrokken. Dus stonden er altijd gelijke hoeveelheden groenten en fruit klaar. Bij belangrijke beslissingen werd iedereen bij elkaar geroepen, zowel zijn kinderen als de aanhang. Hij wilde geen onderscheid. Aad vond het ook belangrijk dat zijn kinderen zich ontwikkelden en stimuleerde de hbo-opleidingen.
En ‘samen’ was belangrijk. Samen toosten, BBQ’en, oliebollen op oudejaarsdag en Sinterklaas. Hij genoot aan tafel tijdens het gourmetten met een goed glas rode wijn, iedereen bij elkaar. Toen door de zich steeds meer uitbreidende familie de tafel te klein was, werd er een extra tafel gemaakt.
Samen met zoon Martijn heeft hij veel opgebouwd: een koelcel, het tomatenbedrijf en later een modern leliebedrijf. Op een bepaald moment verplaatste het bedrijf zich van de Uithofslaan naar de Nieuwe Wetering. Jarenlang kwam Aad elke dag in zijn oranje vrachtwagentje heen en weer rijden om er te zijn en te werken. Hij was steun en toeverlaat in goede, maar ook in slechte tijden. Hij liet niemand vallen en al helemaal zijn kinderen niet. Toen dit bedrijf ter ziele ging, was hij niet veroordelend, maar juist onvoorwaardelijk steunend.

Later bouwde hij nog zijn eigen kasje achter het huis. Daarin lag hij – na een kort ziekbed- opgebaard, stil tussen de druiventrossen, zijn shag en zijn gereedschap. Moge hij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Pelgrimstocht naar Dokkum: Titus Brandsma en Bonifatius