Anna Elisabeth Madhoeri Satjewatie Bansropansingh

Geboren: 05 januari 1950
Overleden: 13 augustus 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Wateringen - Anneke Bansropansingh werd in 1950 in Suriname geboren. Ze was in de wieg gelegd voor onderwijzeres en dat werd ze ook. Ze mocht jarenlang met veel voldoening in het onderwijs werken en tot op hoge leeftijd omringde ze zich graag met kinderen. Anneke trouwde en kreeg zelf drie kinderen. Toen ze vertrok naar Nederland en in Den Haag ging wonen, bleef ze in het Westeinde en bij Mondriaan in hart en nieren zich inzetten voor het onderwijs.
Anneke was een kleurrijk mens, fleurig en bloemrijk. Ze was een sterke, gelovige vrouw, standvastig, aanwezig en een tikkeltje eigenwijs. Ze was altijd bezig met eten, lekker eten, veel eten. Er was immer genoeg voor minstens nog drie, vier onverwachte gasten. Eten is ontmoeten en Anneke organiseerde dat. Ze hield van uit-delen. Eten en cadeautjes.
Lichamelijk ging het niet voorspoedig. Na chronische reuma kreeg ze klachten aan longen en hart. Hierdoor moest ze uiteindelijk worden opgenomen in het verzorgingshuis Carel van den Oever. Onder de goede verzorging aldaar stierf ze op 13 augustus jl.
Ze wordt herinnerd als een aanwezige vrouw, die een groot hart had voor anderen en leefde zoals zij dacht dat goed was. ‘In het spoor van de gerechtigheid’, zoals psalm 23 haar voorhield. Niet voor niets ook het lied dat bij haar uitvaart werd gelezen. Want zij leefde vanuit de overtuiging dat de Heer haar herder was en het haar aan niets ontbrak. Hij droeg haar, waardoor zij geen kwaad hoefde te vrezen. Moge zij – onder de zorg van de Goede Herder- rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering     

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.