Cornelia Antonia Maria Johanna van den Berg - Bol

Geboren: 18 januari 940
Overleden: 7 september 2021
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Met een dubbel gevoel hebben wij afscheid genomen van onze lieve moeder, oma en overgroot-oma, Cornelia Antonia Maria Johanna (Corrie) van den Berg-Bol, sinds 3 juni 2021 weduwe van Jan van den Berg. Zij werd geboren op 18 januari 1940 en overleed op 7 september 2021.
Met deze tekst liet haar dochter weten, dat haar moeder was overleden en op het kerkhof hebben wij in besloten kring afscheid van haar genomen. Daarna werd ze begraven bij haar man in het familiegraf. Tijdens deze plechtigheid werd met name Anja, haar oudste dochter, toegesproken, want opnieuw kreeg zij een groot verlies te verwerken. In 2019 was Marja, haar enige zus, na een langdurig ziekbed overleden en van het gezin van 4 personen was zij er nu alleen nog. Grote bewondering werd uitgesproken voor haar ouders.
Haar vader had een niet aflatende zorg gehad voor zijn Corrie en was jarenlang eigenlijk ook haar mantelzorger geweest. Haar moeder werd ruim 17 jaar geleden getroffen door een herseninfarct, waardoor haar mobiliteit steeds sterker afnam en zij ook geconfronteerd werd met afasie. Er brak toen een hele moeilijke periode voor ze aan, omdat zij voornamelijk op elkaar waren aangewezen. Beiden hebben deze tegenslagen dapper aanvaard. Als je je dan moeilijk kunt uiten vanwege afasie, dan is het nog moeilijker om een groot verlies te kunnen verwerken.
Corrie werd, voorafgaand aan haar overlijden, getroffen door een maagbloeding nadat zij al heel veel was afgevallen. Zij maakte duidelijk, dat ze niet naar het ziekenhuis wilde, maar nog slechts één wens had, ze wilde naar haar man, die op 3 juni jl. was overleden.
Bij de voorbereiding van dit afscheid vertelde Anja mij, dat heel veel houden van iemand ook betekent, dat je moet loslaten. Dat hebben Anja en haar gezin gedaan: haar losgelaten, haar laten gaan naar haar man en haar de eeuwige rust gegund. Zij haalde ontroerende herinneringen aan haar moeder op toen zij vertelde, dat haar zoon Karim in haar, als oma van Alvaro, zijn oma zag en in zijn zus Asmee, als moeder van Alvaro, zag hij oma als de moeder van Anja. Het leven was doorgegeven. De liefde en trouw voor elkaar ook. Anja benadrukte, dat haar moeder nu wel uit het oog was, maar nooit uit haar hart zou zijn.
Moge Corrie nu de eeuwige rust vinden, die we ook haar man Jan en dochter Marja hebben toegewenst.

Bep van Rest

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.