Hendrika Johanna Maria Scheffers - van der Voort

Geboren: 28 mei 1929
Overleden: 28 juli 2021
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Op 28 juli is overleden mevrouw Hendrika Johanna Maria Scheffers-van der Voort in de leeftijd van 92 jaar. De laatste jaren werd zij liefdevol verzorgd in verzorgingshuis ‘De Triangel’ in De Lier. Hennie werd geboren aan de Vredebestlaan als tweede dochter van Adrianus en Magdalena van der Voort. Het was voor die tijd een klein gezin, Hennie groeide op met haar zus Truus.
In haar jeugd hielp zij thuis mee in het huishouden en in de tuin, b.v. in de krenttijd. Op 7 september 1954 trad zij in het huwelijk met Siem Scheffers en verhuisde naar De Plaats, achter het Poeldijksepad. Hennie was een rustige, vriendelijke  en opgewekte vrouw. Zij stond altijd klaar voor haar man en hun vier kinderen Aad, Leonie, Carla en John. Het gezinsleven was verbonden met het tuinbouwbedrijf, waar groente, bloemen en later planten werden geteeld. Hennie sprong bij in de tuin als dat nodig was en zorgde elke dag voor de koffie. Maar haar eerste taak was de zorg voor het huishouden en de verzorging van de kinderen. Thuis wist zij het gezellig te maken. Zij kon heerlijk koken en was heel gastvrij. Voor de zondag bakte zij altijd een heerlijke boterkoek.
Voor vakantie was er vroeger maar weinig gelegenheid. Toch gingen Siem en Hennie elk jaar een paar dagen met hun gezin naar Zuid-Limburg en genoten van de uitstapjes, ook over de grens. Siem en Hennie vormden een goed team, met hun verschillen vulden zij elkaar aan. Een hechte band onderhield Hennie met haar familie van beide kanten. Samen zijn, een kaartje leggen en vooral humor stonden hoog in het vaandel.
De huwelijksjubilea en kroonjaren zijn prachtig gevierd en de hele familie was welkom. De jubilea begonnen altijd met een H. Mis uit dankbaarheid. Hennie was een gelovige vrouw en vond rust en vertrouwen in haar gebed. Zij mocht oma worden van 13 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Hennie vond het leuk om hen te verwennen en volgde hen met warme belangstelling. Toen de leiding van de tuin overging op de volgende generatie zijn Siem en Hennie verhuisd naar de Nachtegaalstraat in Honselersdijk.
Daar zijn zij zich heel goed thuis gaan voelen. Lang zijn zij vitaal en zelfstandig gebleven, maar met het toenemen der jaren kwamen er zorgen om de gezondheid. Vanaf 2014 woonden zij met veel plezier in ‘De Triangel’ in De Lier en bouwden daar fijne contacten op. In 2019 is Siem overleden. Hennie probeerde het leven moedig op te pakken, maar miste haar wederhelft zeer na bijna 65 jaar het leven gedeeld te hebben. De laatste periode gingen haar lichamelijke en geestelijke krachten gaandeweg achteruit. Het isolement van de lockdown in de coronacrisis versterkte deze situatie. Wat bleef was de glimlach op haar gezicht. Nu heeft Hennie na een lang, mooi, liefdevol en zorgzaam leven rust gevonden. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 3 augustus in de Bartholomeuskerk. Wij wensen haar gezin en familie sterkte toe bij het dragen van het gemis.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.