Ignatius Aloysius Eugenio Maria Dekkers

Geboren: 13 januari 1952
Overleden: 4 juli 2021
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 4 juli is, gesterkt voor door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan de heer Ignatius Aloysius Eugenio Maria Dekkers in de leeftijd van 69 jaar. Machteloos tegen een slopende ziekte heeft Pig het leven los moeten laten. De wijze waarop hij met deze situatie is omgegaan, dwingt veel respect af. Hij bleef positief en belangstellend, ging door met alles regelen en genoot van het samenzijn met zijn gezin, familie en vrienden. De glimlach op zijn gezicht en zijn gevoel voor humor zijn gebleven. Pig werd geboren in Hoek van Holland en groeide op in een gezin van 7 kinderen in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. Zijn vader runde een boerenbedrijf met veeteelt en akkerbouw.
Van jongs af aan heeft Pig op de boerderij meegewerkt. Pig groeide op tot een werkzame en ondernemende jonge man. Hij startte een agrarisch loonbedrijf en kon later een eigen tuinbouwbedrijf beginnen. Op 29 mei 1975 trad Pig in het huwelijk met Tineke Kester die hemelsbreed niet ver van het ouderlijk huis van Pig opgroeide, aan de andere kant van het Staelduinse bos. Samen hebben zij met hard werken een goed bestaan opgebouwd, in het loonbedrijf en in de eigen tuin. o.a. in de teelt van trosanjers en chrysanten. Pig en Tineke vormden een goed team. Pig was zeer gedreven in zijn werk, ja werken was zijn hobby.
Maar daarnaast maakte hij ook ruimte voor ontmoeting en gezelligheid.
Zeer gesteld was hij op zijn familie en schoonfamilie en graag onderhield hij zijn contacten in de grote vriendengroep. In de ruimte van hun liefde en goede zorgen mochten Perry en Cintha opgroeien tot volwassenheid.
Als vader stimuleerde hij hen hun talenten te ontwikkelen, gaf ruimte om hun eigen weg te zoeken en vinden en volgde hen met warme belangstelling, ook toen zij het ouderlijk huis hadden verlaten om een eigen bestaan op te bouwen. Een goede band bouwde hij op met zijn aangetrouwde kinderen Anke en Theo. Een grote vreugde in zijn leven brachten zijn zes kleinkinderen. Pig was een trotse en leuke opa. Zorgzaam en enthousiast stond hij in het leven.
Steun en toerverlaat was hij voor Tineke. Na een druk leven genoten zij samen met hun vrije tijd die altijd actief en sportief werd ingevuld. Fietsen, wandelen, zingen, op vakantie, gezellig samenzijn met familie en vrienden, zij genoten van elke dag. Eind vorig jaar veranderde het leven radicaal toen Pig het bericht kreeg dat hij ernstig ziek was. Nadat de situatie aanvankelijk redelijk stabiel was, heeft hij het afgelopen half jaar veel aan kracht moeten inleveren.
Nu heeft Pig rust gevonden. Er zijn geen woorden voor het verdriet.
Zoveel had hij nog willen delen en beleven. De basis die hij heeft gelegd zal altijd blijven. Want liefde is eeuwig. Moge Pig, na een liefdevol leven, rusten in vrede. De avondwake en uitvaart hebben plaatsgevonden op 8 en 9 juli in onze parochiekerk. Wij wensen Tineke, het gezin, familie en vrienden, veel kracht en troost toe in de komende tijd.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.