Joannes Arnoldus van Dijk

Geboren: 29 september 1947
Overleden: 13 september 2021
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 13 september is overleden de heer Joannes Arnoldus van Dijk uit Honselersdijk in de leeftijd van 73 jaar. Zijn leven lang heeft hij aan de Heenweg gewoond en gewerkt. Sinds kort woonde hij met zijn vrouw Corry van der Knaap in Honselersdijk, met wie hij 51 jaar het leven mocht delen.
Jan groeide op in een groot gezin en heeft van jongs af aan meegewerkt in het tuinbouwbedrijf, eerst met zijn vader later met zijn broer Kees. Een bijzondere band had Jan met zijn tweelingzus Jeanne. Van jongs af aan heeft hij een grote passie gehad voor sport. Voetballen bij Westlandia, hardlopen (ook bij Olympus) en schaatsen. Jan was sterk, actief en sportief. Eigenlijk altijd bezig. Als vader was hij heel betrokken bij zijn zoons Arthur en Sander. Hij gaf hen de ruimte om hun eigen weg in het leven te zoeken en was er trots op dat de liefde voor sport ook bij hen was doorgegaan. Voor de Lambertuskerk aan De Heenweg heeft hij zich jarenlang trouw ingezet als koorzanger. Een tijd heeft Jan ook gewerkt in de rouwverzorging, een taak die hij met veel toewijding heeft vervuld.
Jan was geen man om stil te zitten. Als hij ergens een helpende hand kon toesteken, dan stond hij paraat. Zo was hij, als Westlandia op zondag thuis speelde, vaak bij de poort te vinden om de toegangskaarten te controleren.
Jan en Corry waren heel hecht met elkaar verbonden en deelden samen hun interesses voor sport, kerk, muziek en de natuur. Zo’n dertien jaar geleden kwamen er zorgen over Jan zijn gezondheid. Moedig ging Jan met zijn leven door en je hoorde hem nooit klagen. Als opa genoot hij ervan zijn kleinkinderen Lucas, Elise en Iris te zien opgroeien, de kinderen van Sander en Petra.
Heel bijzonder dat hij nog getuige is geweest van het huwelijk van Arthur en Annemerel en het goede nieuws heeft meegekregen van de geboorte van hun dochtertje Philippa. Deze zomer is heel ingrijpend geweest. Jan werd wekenlang verpleegd in het ziekenhuis in Rotterdam. Het was een bewegen tussen hoop en vrees. Hij bleef moedig en positief. Gelukkig ging het geleidelijk wat beter en kon hij verhuizen naar een verpleeghuis. Daar is hij toch nog heel plotseling overleden. De uitvaart heeft plaatsgehad op 20 september in de parochiekerk te Honselersdijk. Zijn broer Aad, ‘rustend’ pastoraal werker heeft een troostvolle overweging gehouden. Het Lambertuskoor heeft Jan met prachtige gezangen de laatste eer bewezen. Moge Jan, na een liefdevol, sportief en dienstbaar leven, rusten in vrede. Wij wensen Corry, het gezin, familie en vrienden veel kracht en troost toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.