Johanna Geertruda Maria Janssen - Vijverberg

Geboren: 22 oktober 1929
Overleden: 29 augustus 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Jo werd op 22 oktober 1929 geboren aan de Groeneweg in een tuindersgezin. Ze was het eerste kind, er zouden er nog veertien volgen. Ze heeft lang meegewerkt in het gezin. Op haar 24e begon ze aan een opleiding in de zorg en later volgde ze een opleiding in de verpleging.
Ze was in aanraking gekomen met het gezin Piet Janssen, Lena Enthoven en de twee kinderen Angeli en Maria. Lena was ziek en Jo verzorgde haar. Lena overleed in 1960. Daarna zijn Jo en Piet met elkaar getrouwd. Na een paar jaar werd Emile geboren. Jo zorgde voor de kinderen en deed, als tuindersvrouw, het huishouden.
Van 1968 tot 1986 werkte Jo als verpleegkundige in de wijk. Ze deed het werk heel graag. Jo was nuchter, praktisch en behulpzaam. Ook in de familie hielp ze soms bij geboorte, ziekte en overlijden. Jo was een familiemens, ze zorgde dat de contacten met de drie families goed bleven.
Vanaf de jaren zeventig gingen Jo en Piet regelmatig naar het buitenland. In 2006 overleed Piet. Jo leidde daarna nog een flink aantal jaren een zelfstandig leven. Op de computer onderhield ze mailcontacten. Sinds 2019 verbleef ze in Veenhage te Nootdorp. Daar las ze met belangstelling de In Memoria in het parochieblad. Ze kende bijna iedere overledene
Jo overleed op 29 augustus in de leeftijd van 91 jaar. In dankbaarheid denken we terug aan haar leven. Moge zij nu rusten bij God de Heer.

Pastor Kwee.  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.