Johannes Staak

Geboren: 29 november 1941
Overleden: 21 augustus 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Ton Staak was een ondernemer in hart en nieren. Na de ambachtsschool gewoon begonnen en Westland Motors opgebouwd. Het bedrijf moest voor hem als familie voelen. Waar je goed voor je werknemers was en belangstelling toonde. Ook service-bereidheid na sluitingstijd stond bij hem hoog in het vaandel.
Hij kende maar al te goed de waarde van een etentje. Voor het werk of met de familie. Het vertrouwen dat rond de tafel groeide, hielp gesprekken over werk of privé een stuk vooruit, maakte uiteindelijk ontmoeting mogelijk. Hij wist als geen ander: als je tijd voor elkaar neemt, dan ontstaat er iets. Hoewel hij dus hard werkte en dag en nacht in de weer was voor de zaak en voor de familie, was er altijd tijd voor een feestje.
Ton was ook een echte familieman. Hoewel hij vroeger meer tijd met zijn kinderen had door willen brengen, zorgde er wel voor dat ze in ieder geval altijd samen op vakantie konden.
Geven en delen. Ton genoot ervan als hij kon weggeven. Als een ander er baat bij had, was hij gelukkig. Niet dat hij een heilige was, maar hij bleef bij de basis van het leven: tijd maken om elkaar te ontmoeten en te delen van wat je hebt.
Het zingen bij het Westlands mannenkoor. In de kerk, bij de kerstconcerten was zijn passie. Naast zijn kinderen en kleinkinderen, waar hij bere-trots op was.
Tot voor kort stond Ton midden in het leven. Hij was ook nog niet klaar. Zijn lijf gaf het op, maar zijn geest niet. Ton was altijd optimistisch. Hij kon bij tijd en wijle hard uit de hoek komen, was eigenwijs, maar vooral een mensenmens. Hij heeft een leven geleid waarin elkaar ontmoeten dierbaar, belangrijk en van waarde was. Dat heeft hij op zijn manier tot uiting gebracht in de geest van het evangelie: doen wat je kunt om tot steun en voedsel voor elkaar te zijn. Moge hij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.