Theodora Magdalena Hulspas-Gram

Geboren: 12 januari 1932
Overleden: 11 september 2021
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Op 11 september is, voorzien van het H. Sacrament der zieken overleden, mevrouw Theodora Magdalena Hulspas-Gram in de leeftijd van 89 jaar. Het grootste deel van haar leven heeft Thea in haar geboorteplaats Naaldwijk gewoond. De laatste jaren werd zij liefdevol verzorgd in de Terwebloem in Poeldijk.
Zij groeide op in een groot gezin waar al vroeg 4 kinderen zijn overleden. Als meisje van 14 ging zij al uit werken. In 1955 trad zij in het huwelijk met Luc Hulspas. Vanwege de woningnood gingen zij inwonen bij de ouders van Luc. Daar werd het eerste kind Koos geboren. Toen hun tweede kind Kitty was geboren kreeg het jonge gezin een nieuwbouwwoning aan de Lage Woerd. Daar werd de jongste zoon Luuk geboren. Vader Luc kreeg een baan als filiaalhouder van de LTB in Wateringen en zo verhuisde het gezin naar deze plaats. Toen Luc na verloop van tijd besloot weer als vrachtwagenchauffeur aan het werk te gaan, keerde het gezin in Naaldwijk terug. Thea was een zorgzame moeder die heel zelfstandig haar werk organiseerde. Luc vond bij haar een warme thuisbasis en haar kinderen gaf zij veel liefde en aandacht. In 1996 is haar man Luc door complicaties na een operatie plotseling overleden. Thea heeft hem zeer gemist. Ook heeft zij in 2008 afscheid moeten nemen van zoon Koos en in 2015 van kleindochter Patricia. Voor haar schoondochter Marian, die zo jong weduwe is geworden, was zij een grote steun. Ondanks het immense verdriet ging Thea door met haar leven. Zij kon genieten van gezelligheid en ontmoeting. Borduren, handwerken en breien was haar hobby en haar talent. Trots was zij op haar kleinkinderen en achterkleinkinderen en ze vond het leuk om hen te verwennen. Zoon Luuk met een kwetsbare gezondheid vond bij haar altijd goede zorgen en meeleven. Thea was een gelovige vrouw met een groot vertrouwen in haar hemelse moeder Maria. Veel indruk op haar heeft de bedevaart naar Lourdes gemaakt. Het rozenkransgebed was haar dierbaar.
Graag kwam zij in de Sint Adrianuskerk en de seniorenviering in De Binnenhof. In de Terwebloem ging zij ook graag op vrijdagmiddag naar de viering en vond het bijzonder weer haar pastoor te ontmoeten. Moge Thea, na een liefdevol en bewogen leven, nu rusten in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 17 september in de Sint Bartholomeuskerk in Poeldijk. Moge zij rusten in vrede. Wij wensen het gezin en de familie sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.