Adrianus Jacobus Jozef Persoon

Geboren: 18 maart 1921
Overleden: 21 december 2019
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 21 december is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, zijn Schepper tegemoet gegaan, de heer Adrianus Jacobus Jozef Persoon uit Honselersdijk in de leeftijd van 98 jaar. Tot op hoge leeftijd is hij een actieve man geweest. Maar met het toenemen der jaren gingen zijn lichamelijke krachten gaandeweg achteruit. Zijn gezichtsvermogen schoot tekort en hij werd minder goed ter been. De laatste periode werd hij liefdevol verzorgd in het Woerdblok in Naaldwijk. Arie groeide op in Honselersdijk in de omgeving van de Dijkweg en de Strijplaan. Toen hij drie jaar oud was, is zijn moeder overleden. Arie bewaarde geen herinneringen aan haar en dat heeft hij zijn leven lang als groot gemis ervaren. Hij bewaarde het bidprentje van Pietje Persoon-van der Burg met de tekst: ‘Zij werd bemind door God en de mensen.’ Arie groeide op tot een pientere jongen. Hij ging in ’s-Gravenhage naar de lagere school. Daarna volgde hij middelbaar onderwijs en aansluitend de kweekschool van de broeders van Maastricht. Als jong onderwijzer ging hij aan de slag.
Maar al spoedig kwam hij tot de conclusie dat het onderwijs niet zijn roeping was. Hij ging aan de slag bij zijn vader in de tuin aan de Strijplaan waar perziken en druiven werden geteeld. Zijn werk in de tuin voorkwam tijdens de oorlogsjaren dat hij te werk werd gesteld in Duitsland. Arie is in het huwelijk getreden met Tiny van Giesen uit Naaldwijk. Samen hebben zij geleefd voor hun vier kinderen: Hilde, Pierre, Mariëlle en Henry. Vroeger was Arie van de vroege ochtend af hard aan het werk in zijn tuin, waar gaandeweg de teelt van fruit plaats maakte van groente en bloemen. Daarnaast was hij ook veehouder die varkens fokte en later ook schapen heeft gehouden. Arie was een echt natuurmens. Hij kon genieten van alles wat groeit en bloeit. Zijn Schepper herkende hij in zijn mooie schepping. Als vader leefde hij mee met zijn kinderen. Hij stond klaar om hen weg te brengen en weer op te halen of te helpen met het huiswerk. Arie was een man met een duidelijke eigen mening die hij niet onder stoelen of banken stak.
Hij was een ijzersterke man die graag bezig was. Met zijn vrouw heeft hij jarenlang genoten van fijne vakanties in Zuid-Frankrijk. Trots was hij op zijn kleinkinderen en vond het bijzonder om hen te zien opgroeien. In 2012 is Tiny overleden na jaren waarin zij hulpbehoevend was na een herseninfarct. In 2014 is zijn dochter Mariëlle heengegaan na jaren waarin zij steeds kwetsbaarder werd. Het verlies van zijn dierbaren heeft Arie diep geraakt. Tot op hoge leeftijd kon Arie zelfstandig blijven wonen dankzij de goede zorgen van zijn jongste zoon en huisgenoot Henry en de steun van de andere kinderen. Gaandeweg moest hij steeds meer inleveren aan mogelijkheden. Zijn scootmobiel bood uitkomst waarmee hij naar zijn kas en schapenwei ging, naar de kerk in Honselersdijk en op bezoek bij zijn kinderen totdat het niet meer verantwoord was. Arie taste de laatste periode door zijn slechtziendheid letterlijk en figuurlijk in het duister. Nu is op de kortste dag van het jaar de hemel voor hem opengegaan en heeft God hem opgenomen in het Eeuwig Licht. Moge hij na een werkzaam en zorgzaam leven rusten in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 27 december in de parochiekerk van Honselersdijk. Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen troost en vrede toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

#wijblijventhuis