Adrianus Theodorus Heskes

Geboren: 14 februari 1929
Overleden: 23 december 2019
Plaats: Wateringen

In dankbare herinering

Aad was een bescheiden, hardwerkende man. Handen uit de mouwen en aanpakken. Voor zijn werk, voor zijn gezin en voor diverse verenigingen. Als financieel administrateur, boekhouder en als penningmeester. Regelmatig verzorgde hij voor anderen de belastingaangifte. Hij was echt een cijfertjesman. Hij was hierin onopvallend, maar had een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Aad was zorgvuldig, een Pietje Precies.
Als vader was hij wel veel afwezig, deed niet zoveel met de kinderen. Af en toe een ritje met de auto, mee naar het zwemmen of vissen met zijn zoon.. Als er iets belangrijks besloten moest worden vroeg hij advies aan verschillende mensen voordat hij zijn besluit nam.
Zijn gezondheid bleek wel een typisch geval van ‘krakende wagen’: hart, nieren, lever andere organen… er was altijd wel iets. Rond zijn vijftigste jaar kreeg hij hartproblemen, dat was wel een dingetje voor hem. Hij werd er onzeker van en vond het moeilijk om hier goed mee te leven.
Een bescheiden man was hij. In de tijd dat hij voetbalde heeft hij ooit de fairplay-cup gewonnen, hetgeen hij niemand had verteld. Het werd pas bekend bij zijn gezin na zijn overlijden. Ook was hij een goede zanger, maar aan koor was niets voor hem. Hij zong liever op verjaardagen, in besloten kring.  De laatste 5 jaar raakte hij steeds meer de weg kwijt; daarom moest hij 11 maanden geleden verhuizen naar de Ark. Cock en hij konden gelukkig nog wel samen vieren, dat zij 60 jaar getrouwd waren. Het was een mooi feest.
Op 23 december 2019 is hij rustig heengegaan in aanwezigheid van zijn belangrijkste naasten. Op 2 januari 2020 vierden wij zijn uitvaart in de St. Josephkerk. “Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is” klonk het in de afscheidsviering. Kort, krachtig, zonder veel omhaal van woorden, doen wat nodig is, de medemens daarin niet vergetend. Aad op het lijf geschreven.
God, geef hem Uw eeuwig licht. Het eeuwige licht verlichte hem. Moge hij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering  

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Mensen struikelen nu en dan over de waarheid, maar de meesten krabbelen haastig overeind en lopen snel door alsof er niets gebeurd is