Christina Maria Olsthoorn-de Munck

Geboren: 12 oktober 1926
Overleden: 10 oktober 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Christine werd op 12 oktober 1926 in ’s-Gravenzande in een tuindersgezin. Ze was het eerste kind. Ze kreeg in totaal acht broertjes en zusjes. Ze was 13 jaar toen de oorlog uitbrak. Na de oorlog leerde ze Jan Olsthoorn kennen, met wie ze  in 1950 trouwde. Ze kregen drie kinderen: Carin, Karel en Hans. Christine was huisvrouw en voedde de kinderen op. In de jaren ‘60 ging ze talencursussen volgen. Ze leerde vloeiend engels, frans en duits te spreken. Ze was belezen, had een grote culturele belangstelling en maakte verre reizen naar historische plaatsen. In de jaren ’70 volgde ze het avond-gymnasium. Daarna ging ze geschiedenis studeren aan de Erasmus-universiteit te Rotterdam. Haar afstudeerscriptie ging over sociale veranderingen in het Westland. Haar grote interesse voor cultuur en haar brede blik op de wereld droeg ze over aan de kinderen. 
In 1989 ging Jan met pensioen en ze gingen in Zuid-Frankrijk wonen. Ze hadden daar een heerlijke tijd en ontvingen heel gastvrij familie en vrienden. Christine hield er van om heerlijk voor hen te koken. In 2017 keerden ze terug naar Nederland. Kort daarna overleed Jan.
En op 10 oktober dit jaar is Christine dan overleden in Haarlem, op 92-jarige leeftijd.
We denken terug aan een trouwe echtgenote, een lieve moeder, een fantastische gastvrouw, een gelovige vrouw met een sterke Maria-band. Moge zij nu rusten in Gods huis.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Mensen struikelen nu en dan over de waarheid, maar de meesten krabbelen haastig overeind en lopen snel door alsof er niets gebeurd is