Cornelis Hendricus van Dijk

Geboren: 07 april 1948
Overleden: 23 oktober 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 23 oktober is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, overleden de heer Cornelis Hendricus van Dijk uit Naaldwijk in de leeftijd van 71 jaar. Kees genoot, na een arbeidzaam leven als beroepsmilitair, politieagent en medewerker van een kassenbouwbedrijf, van zijn vrije tijd, die hij altijd actief en sportief wist in te vullen. Met de verkeringstijd meegerekend mocht hij ruim 50 jaar het leven delen met zijn vrouw Ellie Smit.
Samen genoten zij van de gewone dingen van elke dag. Kees wist van zijn bloementuin een kleurrijk paradijs te maken. Als vader leefde hij zeer mee met zijn zoon Arno. Het vaderschap zat hem in het bloed.
Alles wat Kees deed, dat was voor zijn gezin. Hij vond het leuk om met zijn zoon samen dingen te ondernemen. Hij was heel trots de bruiloft van Arno en Kimberley te mogen meemaken.
Een groot geschenk uit de hemel is de tweeling Mees en Sem, de kleinzoons waar hij met Ellie zo vaak op heeft gepast. Heel bijzonder dat Kees in mei hun Eerste Heilige Communie nog heeft meegemaakt. Als echtgenoot was hij een behulpzame man. Het lidmaatschap van Ellie van twee zangkoren vond hij prachtig en graag ging hij mee naar de uitvoeringen. In 2011 is Kees te voet op weg gegaan naar Santiago de Compostella in Spanje. Hij was een echte wandelaar door Gods mooie schepping. Door een blessure moest hij de tocht afbreken toen hij al een heel stuk op weg was. In 2013 heeft hij de voetreis afgemaakt. Als aandenken hangen de oorkondes in de gang. Graag was hij nog steeds te voet onderweg. Hij had de intentie de pelgrimstocht naar Santiago nog een keer te maken. Helaas werd hij in februari geconfronteerd met de grenzen van zijn gezondheid en veranderde zijn leven radicaal van de ene op de andere dag. Zo’n 10 jaar is Kees als vrijwilliger koster geweest in de Sint Adrianusparochie waarvan een lange tijd als coördinator van de kostergroep. Altijd was hij trouw aanwezig bij de vieringen, maar ook op vrijdagmorgen om alles voor het weekend in gereedheid te brengen. Als blijk van grote waardering heeft Kees op 1 september de Adrianuspenning ontvangen. Kort daarvoor is hij nog met Ellie in Kevelaer geweest t.g.v. het 200-jarig bestaan van de Westlandse Bedevaart. Heel bijzonder dat hij dit nog heeft meegemaakt. De afgelopen maanden gingen zijn krachten gaandeweg steeds verder achteruit. Nu is hij gedragen door zijn geloof de Heer tegemoet gegaan en heeft hij zijn pelgrimstocht aanvaard naar het Hemels Jeruzalem. Moge Kees, na een zorgzaam leven met goede en kwade dagen, rusten in vrede. De avondwake en uitvaart hebben plaatsgevonden op 30 en 31 oktober in de Sint Adrianuskerk.
Het was indrukwekkend dat bij de avondwake de kosters Kees de kerk hebben binnengebracht, waar hij zoveel voetstappen heeft liggen.
Wij wensen Ellie, Arno en Kimberley, Mees en Sem, familie en vrienden veel sterkte toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

In tijden zonder vooruitgang krijgt karakter een kans