Hendricus Petrus Johannes van de Laar

Geboren: 25 augustus 1943
Overleden: 28 oktober 2019
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 28 oktober is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan, de heer Hendricus Petrus Johannes van de Laar in de leeftijd van 76 jaar. Hein werd geboren aan de Papelaan in Monster en groeide op in een gezin van 7 kinderen. Zijn ouderlijk huis lag vlak naast een scheepswerf, hetgeen van jongs af aan al zijn interesse wekte voor boten en varen.
Hein werkte met zijn vader mee in de tuin en kon zijn dienstplicht in De Lier vervullen in het Schefferskamp. In 1967 ging hij aan de slag in het tuinbouwbedrijf van zijn peetoom Jan en tante Gon aan de Leeweg in De Lier.
Op 2 februari 1971 trad hij in het huwelijk met Els van der Hoeven uit Maasland. Samen hebben zij jarenlang hard gewerkt in de tuin, eerst in de teelt van rozen, later in Bouvardia’s. Hun drie zoons Marco, Ted en Jeroen mochten opgroeien in de ruimte van hun liefde en goede zorgen. Als kleine kinderen waren zijn in de tuin als hun ouders aan het werk waren. Maar er was altijd aandacht en tijd voor gezelligheid en ontspanning. Hein was een rustige man die goed kon organiseren. De ups en downs van de tuinbouw heeft hij aan den lijve ondervonden. Gelukkig kon hij op tijd het bedrijf afbouwen en verhuisde het gezin naar het dorp, waar de opgroeiende jongens het prima naar hun zin hadden. Hein vond een baan en heeft enthousiast zijn werk gedaan. Naast zijn werk heeft hij zich ingezet voor de gemeenschap. Vele jaren was hij collectant in de Lierse parochie en ruim 45 jaar was Hein trouw lid van de dragers vereniging Sint Barbara, waarvan ook een periode als lid van het bestuur. Medeparochianen naar hun laatste rustplaats brengen,  er voor zorgen dat de plechtigheid waardig verloopt, daar heeft Hein trouw zorg voor gedragen. Voor zijn grote verdiensten heeft hij de parochie-onderscheiding het Zilveren Torentje ontvangen en bij zijn veertigjarig jubileum een mooi beeldje.
Na zijn arbeidzame leven heeft Hein met Els genoten van hun vrije tijd. Hij was trots op zijn zoons en hielp graag mee in hun bedrijven. Graag maakte hij met Els boottochten door heel Nederland.
Ook was hij chauffeur op de Plusbus en speelde hij met plezier Jeu des Boules. Hein hield van gezelligheid en ontmoeting. Als opa was hij altijd vol belangstelling voor zijn kleinkinderen en vond het fijn om hen te ontmoeten.
Ruim 3 1/2 jaar geleden openbaarde zich een ernstige ziekte. Hein was flink en heeft de behandelingen moedig ondergaan. Gelukkig kwamen er perioden dat de situatie stabiel was en hij het leven weer op kon pakken. Vanaf de zomer gingen zijn krachten sterk achteruit. Door de goede zorgen van Els, het gezin en anderen en de steun van familie en vrienden kon Hein in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven. Wij hebben zijn leven in Gods Hand gelegd tijdens de uitvaart op 4 november in de kerk van de H.H. Martelaren van Gorcum. De kerk was vol en het was indrukwekkende dat er zoveel dragers van de Barbara aanwezig waren om hun collega en vriend de laatste eer te bewijzen. Moge Hein van de Laar, na een liefdevol en zorgzaam leven, nu rusten in vrede.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Richt je pijlen op corona, niet op elkaar.