Jacoba Adriana Leonarda Smits-Goeijenbier

Geboren: 8 juni 1945
Overleden: 3 oktober 2019
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Jezus ziet zichzelf als die wijnstok, die verbondenheid meebrengt en waarvoor goed gezorgd moet worden. Coby, oma Coby was een vrouw die als een wijnstok verbondenheid teweegbracht. Beschermend, liefdevol, zelfs overbezorgd door al hetgeen ze in haar leven heeft meegemaakt.
Maar verbonden door de familie-wijnstok werd elke generatie een nieuwe rank, die haar weg zoekt in het leven. Voedsel meekrijgend van de generatie boven haar, zich laten verzorgen en opvoeden, maar ook haar eigen weg zoekend en vindend. Een nieuwe weg. Een weg met keuzes. Voor altijd verbonden, ook al stond het verlies van geheugen en van herkenning échte communicatie haar de laatste jaren zeker in de weg.
Coby was niet helemaal zichzelf meer nadat haar man Theo 12 jaar geleden is gestorven. Ze is nooit echt goed over dit verlies heengekomen. Ze kwam in een negatieve spiraal terecht. Ze kon zich druk maken over ogenschijnlijk onbelangrijke zaken. Ze had het niet makkelijk. Zeker niet toen ze ook nog eens ziek werd en contact leggen steeds moeilijker werd en op een gegeven moment nagenoeg niet goed meer lukte.
Daarvóór was ze een lieve fijne vrouw, goede moeder en oma, die ook heel wat heeft meegemaakt. Dingen die haar leven getekend hebben in positieve en in negatieve zin. Coby heeft hier het beste van gemaakt. Op 9 oktober 2019 hebben wij van haar afscheid genomen in een uitvaartplechtigheid in de kapel van de Ark. Dat zij ruste in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

'Oppassen dat we onszelf voor kerst geen derde golf cadeau geven'