Johanna Margaretha Hersbach-van Wingerden

Geboren: 07 november 1930
Overleden: 18 oktober 2019
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Op 18 oktober is overleden mevrouw Johanna Margaretha Hersbach – van Wingerden in de leeftijd van 88 jaar. ‘Trots ben jij op ons. Trots zijn wij op jou.’ Jo is geboren en getogen in Kwintsheul en groeide op in een groot gezin.
Van jongs af aan heeft zij leren aanpakken in huis en tuin. Op de kleuterschool bij zuster Willibrorda zat zij bij Jan Hersbach in de klas. Niet wetende dat hij haar echtgenoot zou worden! Met elkaar mochten zijn 61 jaar het leven delen.  Eerst in het huis bij de tuin langs de Holle Watering en later aan de Grutto.
Jo heeft met veel energie meegewerkt in het tuinbouwbedrijf. Druivenkrenten, tomaten sorteren, bloemen bossen en hoezen en chrysanten stekken. Jo was een vrouw die ruimte kon geven. Dat gold voor Jan in de bedrijfsvoering maar ook voor hun vier kinderen Marja, Ilone, Mieke en Paul. Jo was vroeger vrijwel altijd thuis en de kinderen konden altijd hun verhaal bij haar kwijt.
Zij leefde zeer mee met haar dochters en zoon, ook toen zij het ouderlijk huis hadden verlaten om een eigen bestaan op te bouwen. Jo gaf veel ruimte om hun eigen weg te zoeken en vinden en eigen keuzes te maken. In haar denken was zij modern en ging mee met de ontwikkelingen van deze tijd. Natuurlijk had zijn een persoonlijke mening, maar zij was mild, oordeelde niet, en liet een ander in zijn of haar waarde. Als oma was zij trots op haar kleinkinderen en zorgde er altijd voor dat zij het naar hun zin hadden.
Jo had ook haar eigen vrijetijdsbesteding, vriendinnen en clubs, zoals het zangkoor Alicante. Vorig jaar is het Diamanten Huwelijksjubileum heel mooi gevierd. Daarvoor hebben Jan en Jo nog een schitterende Donau cruise gemaakt. Dit jaar heeft Jo mogen leven met grote zorgen om haar gezondheid.
Flink en moedig is zij met de situatie omgegaan van moeten leven met ingrijpende beperkingen. Je hoorde haar niet klagen en zij probeerde van elke dag die haar gegeven was nog iets te maken. Dankbaar was zij dat zij in haar eigen omgeving kon blijven door de goede zorgen van Jan met de steun van het gezin en anderen. De laatste tijd gingen haar krachten steeds verder achteruit. Nu heeft zij rust gevonden. De uitvaart was op 25 oktober in de Andreaskerk. Moge Jo, na een liefdevol en zorgzaam leven, nu rusten in vrede. Wij wensen Jan, kinderen en kleinkinderen, familie en vriendinnen veel kracht ten troost toe bij het dragen van het gemis.                                 

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

#wijblijventhuis