Johannes Hendricus van Schie

Geboren: 30 augustus 1930
Overleden: 27 oktober 2019
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 27 oktober is toch nog onverwacht overleden de heer Johannes Hendricus van Schie uit Honselersdijk in de leeftijd van 89 jaar. Jan groeide op als jongste van vier jongens aan de Molenlaan. Jan werkte van jongs af aan mee in de tuin. Daar is al zijn passie ontstaan voor de druiventeelt. Omdat zijn moeder tobde met haar gezondheid kreeg hij de taak om mee te helpen in de keuken. Zo heeft hij al jong leren koken en bakken.
Nog steeds maakte hij graag een appeltaart. Naast hard werken in de tuin was er in zijn jeugd ook ruimte om te sporten. Jan was een verdienstelijk voetballer bij de RKVV Westlandia. Ruim 70 jaar is hij lid geweest van deze vereniging.
In 1965 is hij in het huwelijk getreden met Ria Pronk, afkomstig uit West-Friesland die hier werkzaam was in het kleuteronderwijs. Jan heeft Ria altijd gestimuleerd haar eigen activiteiten te ondernemen in het onderwijs en later in het bezoekwerk voor de Zonnebloem.
Samen hebben zij geleefd en gewerkt voor hun drie kinderen Helma, Edwin en René. Ontmoeting, gezelligheid en gastvrijheid hebben in huize van Schie altijd hoog in het vaandel gestaan. Jan kon genieten van samenzijn, humor en plezier. Met bijzondere aandacht hebben Jan en Ria klaargestaan voor hun gehandicapte zoon Edwin, hem liefdevol verzorgd, trouw bezocht en met hem gefietst. Naast zijn werk in het tuinbouwbedrijf was Jan als vrijwilliger actief bij Westlandia. Hij was niet alleen een trouwe supporter maar heeft in de loop der jaren vele taken verricht zoals het onderhoud van de velden, het vangen van mollen en het onderhoud van de ballen. Ria was jarenlang gastvrouw in de bestuurskamer en zodoende waren beiden vaak op het sportpark ‘de Hoge Bomen’ te vinden waar zij hechte vriendschappen hebben opgebouwd. Voor zijn grote inzet voor de sport heeft Jan een koninklijke onderscheiding ontvangen. Als vader was Jan trots op het werk van Helma in het onderwijs en van René in zijn moderne potplantenkwekerij. De afgelopen jaren waren er zorgen om de gezondheid van Jan. Toch kwam hij er steeds bovenop. De laatste jaren had hij meer zorg nodig. Door de goede zorgen van Ria en de steun van het gezin en anderen kon hij thuisblijven in zijn eigen vertrouwde omgeving. Graag was hij nog bezig in zijn kas en bloementuin. Bijzonder vond hij het om zijn kleinkinderen te hebben zien opgroeien op weg naar volwassenheid en hij onderhield met hen een persoonlijke band. Na een kortstondig verblijf in het ziekenhuis is hij nu van ons heengegaan. Wij hebben zijn leven in Gods Hand neergelegd tijdens de uitvaartmis op 2 november in de parochiekerk van Honselersdijk. Moge Jan van Schie, na een lang en mooi leven, nu rusten in vrede. Wij wensen Ria, kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

In tijden zonder vooruitgang krijgt karakter een kans