Lourens Pieter Voogt

Geboren: 10 januari 1950
Overleden: 22 oktober 2019
Plaats: Maasdijk

In dankbare herinnering

Op 22 oktober is geheel onverwacht overleden de heer Lourens Pieter Voogt in de leeftijd van 69 jaar. Lou was een echte Maasdijker, daar lag zijn jeugd en heeft hij altijd gewoond.
Als jongen hielp hij in de polder zijn vader mee die spruitenkweker was. Zo kwam hij vaak in de polder en zijn liefde voor het buitenleven is altijd gebleven. Na zijn arbeidzame leven als internationaal vrachtwagenchauffeur was hij graag bezig op zijn landje in de polder, waar hij de pony verzorgde en genoot van de rust, de stilte en de natuur. Lou heeft 45 jaar het leven gedeeld met To van der Salm. In de eerste tien jaren van hun huwelijk hebben zij samen gewerkt in hun eigen kwekerij waar allerlei groenten en bloemen werden geteeld. Maar zijn hart lag toch meer bij het rijden op de vrachtwagen. Op zijn 18 jaar behaalde hij al zijn grootrijbewijs. Lou was een lieve en zorgzame man voor To en een goede vader voor hun dochter Thessa, zijn grote trots. Hij heeft hard voor zijn gezin gewerkt en was vroeger alleen in de weekenden thuis. Het leven van een chauffeur bestaat uit vertrekken, onderweg zijn en thuiskomen. Bij To en Thessa vond hij een warme thuisbasis. Hij had altijd veel interesse in hen en vond het positief dat zij zich beiden jarenlang hebben ingezet voor Scouting Maasdijk. Fantastisch vond Lou het dat hij in John een schoonzoon kreeg die ook vrachtwagenchauffeur was. Samen konden zij altijd goed praten over het werk. Veel blijdschap in zijn leven brachten zijn kleinkinderen Laura en Koen. Hij ging graag met hen op pad. Lou was een man die altijd een verhaal had en eigen ideeën. Hij kon recht voor zijn raap zijn, je wist bij hem waar je aan toe was. Hij is lid geweest van de vrijwillige brandweer in Maasdijk en werd door zijn trouwe inzet en gevoel voor humor zeer gewaardeerd.                     
Hij was ook zeer gesteld op zijn familie van beide kanten en op zijn vriendengroep, waar lief en leed met elkaar wordt gedeeld. In maart heeft Lou in het ziekenhuis gelegen met hartproblemen.
Gelukkig was hij goed hersteld en had hij het leven weer opgepakt. Plotseling is op zijn landje zijn bestaan op aarde afgebroken. Lou zei altijd: ‘De mens wikt, God beschikt.’ Deze tekst stond ook op zijn schuurtje. Zijn plotselinge dood maakt ons sprakeloos en machteloos. Moge Lou, na een liefdevol leven, rusten in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 29 oktober in de Heilige Jacobuskerk in Maasdijk. Wij wensen To, Thessa en John, Laura en Koen, familie en vrienden heel veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

“Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus”