Martina Geertruida Johanna Maria Zwinkels-Verbeek

Geboren: 04 mei 1939
Overleden: 8 oktober 2019
Plaats: 's Gravenzande

Op 8 oktober is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Martina Geertruida Johanna Maria Zwinkels-Verbeek in de leeftijd van 80 jaar.
Tiny groeide op aan het Poeldijksepad in een groot kwekersgezin. In de jaren na de oorlog was het een tijd van hard werken en weinig verdienen. Van jongs af aan leerde Tiny meehelpen in het huishouden en aanpakken in de tuin. Ook al was het leven sober, wat gevierd kon worden, werd goed gevierd. Er was ook veel gezelligheid. De kerk stond centraal in het gezinsleven. Tiny groeide, in vergelijking met tegenwoordig, op in een kleine wereld.
Door de ontmoeting met Jan Zwinkels uit Naaldwijk werd haar wereld groter. Op 19 juli 1962 traden zij in het huwelijk. Er werden drie jongens geboren: Leo, Edwin en Patrick. Omdat Jan voor zijn werk een baan kon krijgen in Groot-Brittannië, verhuisde het jonge gezin naar het Verenigd Koninkrijk. Dat was een grote stap, maar Tiny kon zich goed aanpassen en wist door haar zelfstandigheid zich goed te redden. Zij voelde zich spoedig thuis in haar nieuwe leefomgeving. Er werden goede contacten opgebouwd en in een korte tijd was het gezin tweetalig. Zo’n 10 jaar hebben zij in Engeland gewoond, op verschillende plekken.
Terugkijkend op haar leven, noemde Tiny die tijd haar mooiste jaren. Maar ook in ’s-Gravenzande had zij het weer goed naar haar zin, dichter bij de familie. Tiny was een liefdevolle echtgenote en een zorgzame moeder die zeer met haar zoons betrokken was, ook toen zij het ouderlijk huis hadden verlaten om een eigen bestaan op te bouwen. Zij leefde mee bij lief en leed en was trots op hun ontwikkeling. Ook met hun partners bouwde zij een fijne band op. Een nieuwe dimensie in haar leven brachten haar kleinkinderen Chessin, Anya en Faye. Zij volgde hen met veel interesse in school en sport en was een trotse oma.
Na een werkzaam leven genoten Jan en Tiny van hun vrije tijd, die zij altijd actief en sportief wisten in te vullen. In augustus kwam na onderzoeken aan het licht dat Tiny ernstig ziek was.
Haar leven veranderde ingrijpend. Gelukkig kon zij tot het laatst in haar eigen vertrouwde omgeving blijven. Ondanks verdriet en machteloosheid waren er de laatste weken nog veel warme ontmoetingen en kostbare momenten. Nu heeft Tiny rust gevonden. Dankbaar voor alles wat zij voor haar dierbaren betekent, hebben wij op 15 oktober met velen op haar leven teruggekeken in een viering van Woord- en Gebed in crematorium Ockenburgh.
Wij wensen Jan, het gezin, familie, vriendinnen en vrienden veel kracht en troost toe bij het dragen van het gemis.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Op afstand proosten wij graag op een gezond en succesvol 2021