Antonia Wilhelmina Maria Kroon-Schoen

Geboren: 14 juli 1927
Overleden: 23 december 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Toos is geboren in Breda en vertelde de laatste jaren veel over de voettocht in de oorlog. Ze was toen tiener en liep vanuit Breda via Antwerpen naar Zeeland. Een belevenis die ze niet licht kon vergeten, maar waarvan ze ook geen trauma had opgelopen. Ondanks de dode lichamen onderweg en de bombardementen. 
Toos was reislustig. Toen ze na de oorlog een advertentie zag staan van Shell om als secretaresse te werken in Curaçao solliciteerde ze en werd aangenomen. Na vier jaar was het nieuwe eraf en verkaste ze naar Turkije alwaar ze ging werken bij een Nederlandse bank. Turkije, het land waar ze Roelof ontmoette en met hem trouwde. In Turkije kregen ze twee kinderen: Max en Elke, die beiden op de Italiaanse school terechtkwamen. Op een gegeven moment spraken de kinderen beter Italiaans dan Toos. Dat was haar eer te na en prompt ging ze de taal leren, die ze tot op hoge leeftijd goed sprak.
Toen de kinderen in de tienerjaren kwamen verhuisden ze naar Wateringen. Toos had nog wel eens heimwee naar Turkije, vooral als het in Nederland koud was. Ze was een echt familiemens,en gastvrijheid stond hoog in het vaandel. Gezelligheid was ook nooit ver weg was en ze had innige banden met familie en vrienden. Ook organiseerde Toos geregeld familiereünies. Toos hield van mensen en mensen hielden van haar.
Haar tweede Bijbel was die van A. Vogel en medicijnen gebruikte ze alleen maar als het écht nodig was. Liever vertrouwde ze zich toe aan homeopathische middelen. Ze had een aparte band met Maria, had in de buurt gewoond van het Huis van Maria (Efeze), maar scharrelde ook graag op de markt aan het Lange Voorhout om elk Mariabeeldje vast te houden en te bekijken. 
Toos was een zelfstandige vrouw, die niet voor oud versleten wilde worden. Haar overlijden kwam daarom ook onverwacht. Ze is letterlijk uit het leven gevallen. Ze is afgereisd naar haar laatste, nieuwe en spannende reis. Moge zij In vrede rusten, met Gods barmhartigheid in Zijn paradijs. Woensdag 30 december hebben we Toos uitgevaren vanuit de St. Jan de Doper, waarna graflegging plaatsvond bij haar man Roelof op de begraafplaats Eikelenburg in Rijswijk.

Diaken Walther Burgering.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.