Bernardes Johannus van Zwet

Geboren: 26 juli 1940
Overleden: 12 november 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Als zoon van Diny Eijgermans en Piet van Zwet werd Ben op 26 Juli 1940 geboren in een tochtig huisje aan de Schoollaan. Hij was de derde van uiteindelijke vier kinderen. Het gezin had het niet breed, maar Ben heeft een fijne jeugd gehad. Toen hij opgroeide ging hij bij de Phoenix, waar hij saxofoon speelde. Jaren is hij actief geweest in het orkest en als leraar voor nieuwe talenten. Die gaf hij thuis in zijn keuken les, zodat zijn kinderen en de buurkinderen in bed mee konden luisteren. Naast de Phoenix zat hij in andere muzikale formaties zoals de boerenkapel en de Streetstompers.
Zijn militaire dienst diende hij in Papoea Nieuw Guinea. Hij had daar naar eigen zeggen een geweldige tijd. Rond die periode kreeg hij kennis aan Ria, de dochter van meester Beers. Zij trouwden en gingen in de Hoenderparklaan wonen. Daar werden hun drie kinderen geboren. Het gezin was alles voor hem.
Hij was timmerman. Eerst bij een baas, later voor zichzelf begonnen: in de kassenbouw en schurenbouw. Hij had altijd lol in zijn werk en liep de hele dag te fluiten. Toen hij een oud bungalowtje aan de Lange Wateringkade kocht, moest daar natuurlijk wel alles verbouwd worden. Hij had daar een moestuintje, een werkplaats, een druivenkassie en beesten.
Ben was een open en vriendelijk mens met interesse voor anderen en zijn omgeving. Altijd een praatje maken met wie dan ook en waar dan ook. Hij had een hekel aan om “stommerdje te spelen”.
Hij werd opa. Gek was hij op zijn kleinkinderen. Ze mochten altijd komen spelen of logeren.
De laatste jaren ging Ben mentaal achteruit. Hij had altijd overal een oplossing voor, behalve voor Alzheimer. Tweeëneen half jaar geleden vond hij een veilige plek en professionele verzorging in de Ark. Zijn lieve karakter bleef.
In zijn laatste drie weken ging hij snel achteruit. Hij werd zwakker en is na een kort ziekbed van 2 dagen ingeslapen. Dat hij moge rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.